Precīzi kad citroni parādījās cilvēka dzīvē, nav zināms. Šis citrusauglis nav salds, tas ir skābs, specifisks.
Tāpēc, iespējams, ilgu laiku cilvēki citronu uzskatīja par neēdamu.
Citronkoki pirmo reizi tika reģistrēti Āzijā, no kurienes tie tika nogādāti Izraēlā.
Citronkoka augļi ir izmantoti medicīnā. Vēlāk kulinārijas speciālisti no citroniem veidoja dažādus desertus un konditorejas izstrādājumus.
Citronu pīrāga parādīšanās pasaules valstu kulinārijas kultūrā ir grūti saprotama.
Citronu pīrāgu ir vērts mēģināt pagatavot pašam, lai izprastu šāda veida cepšanas specifiku.
Lasi arī: Tikai 3 vienkārši produkti sastāvā. Smēre uz maizes: tik garšīga, ka uz galda nekas pāri nepaliks
Sastāvdaļas pudiņam:
• 1 ola
• 50 g cukurs
• Šķipsniņa sāls
• 20 g ciete
• Citrona miziņa
• Sula no pus citrona
• 200 ml piens
• 25 g sviests
Šķir otru lapu, lai uzzinātu visu recepeti
Tevi noteikti interesēs
- Mazāk par stundu gatavošanai un minimums sastāvdaļu, bet garša pārspēj cerības: uz Jauno gadu kūkas vairs nepērku
- Kā zināt, vai jūsu tālrunis tiek noklausīts – 5 zināmākās pazīmes
- Santehniķa noslēpums: dažas piles kanalizācijā un caurules vairs nekad neaizsērēs
- 20.–21. decembris ir gada maģiskākā nakts, kad Tumsa paver durvis sievišķības spēkam – ko svarīgi zināt
- Šefpavārs no Jelgavas man pastāstīja, kā svētkos pagatavot daudz interesantāku rasolu: viņš tam pievieno tikai vienu neparastu sastāvdaļu
- Kādreiz vecmāmiņa šādas maizītes gatavoja uz visiem svētkiem: šī gardā un ātri pagatavojamā uzkoda vienmēr uz galda tiek apēsta pirmā









