Domāju, ka ābolu pīrāgi ir lieliski jebkurā gada laikā. Es iepriekš gatavoju burkas ar rīvētiem āboliem konservu veidā, lai ziemā iepriecinātu ģimeni ar gardiem pīrāgiem.
Produktu saraksts:
āboli – 2 kg;
· cukurs – 6 ēd.k.
Nomizotus ābolus sarīvē uz rupjas rīves.
Pārliek rīvētus ābolus iepriekš sagatavotās burkās.
Labāka kūka par šo neeksistē : Zviedru mandeļu kūka
Piepildiet trauku līdz kakliņam, nedaudz sablīvējot ar karoti.
Katrā burkā pievienojiet cukuru.
Lasi vēl: Ņem plānāko un lētāko speķi un gatavo – uzkodu recepte
Burkas pārklājiet ar vāku, kas iepriekš noskalots verdošā ūdenī.
Ievietojiet burkas katliņā, uz kura dibena ieteicams uzlikt virtuves dvieli. Ielejiet siltu ūdeni zem burkām un novietojiet tās uz plīts uz lēnas uguns.
Ja burkas ir mazas, sterilizējiet tās 20 minūtes, ja tās ir 1 litra vai lielākas – pagariniet sterilizēšanas laiku līdz 40 minūtēm. Cieši aizveriet tās ar vākiem un ļaujiet atdzist. Pēc tam tās var pārvietot uz konservu uzglabāšanas vietu. Un ziemā atveriet un izcepiet bulciņu!
Starp citu, tas ir arī lielisks deserts. Jūs varat atvērt burciņu un ēst ābolu kārumu, uzziest to uz maizes, saldiem cepumiem, pasniegt ar pankūkām vai citām smalkmaizītēm!
Lasi vēl: Rīdziniekiem katru gadu jārēķinās ar jaunu maksājumu
“Šis taču nav mans bērns,” nodomāja Inese, turot rokās pirmoreiz savu jaundzimušo dēlu
Jums noteikti garšos!