Ābolu braunijs bez miltiem un cukura: aromātiska un garda deserta recepte

Šāds braunijs ir visai neparasts, līdzīgs ceptam banānu braunijam, taču ne tik salds. Turklāt galvenās sastāvdaļas – ābolu – dēļ konditorejas izstrādājums kļūst ārkārtīgi mīksts.

Kā pagatavot brauniju ar āboliem, lasiet tālāk.

Sastāvdaļas braunijam ar āboliem

4 ēdamkarotes kakao

4 olas

4 lieli āboli

1 ēdamkarote sviests (vai augu eļļa)

0,5 tējkarote cepamā soda vai 1 tējkarote cepamais pulveris

1-1,5 tējkarote citronu sula

Kā pagatavot brauniju ar āboliem

Lai pagatavotu šo gardumu, āboli ir jānomazgā, jānogriež tiem miza, kā arī jāizņem sēklas un kātiņš. Pēc tam ābolus sagriež vairākās daļās un sasmalcina gaļasmašīnā vai mājas kombainā, līdz tie kļūst biezenim līdzīgā masā.

Tajā pašā laikā biezenis nedrīkst būt viendabīgs – citādi mīkla būs šķidra. Ja ābolu biezenī ir daudz mitruma, šķidrumu var notecināt caur sietiņu vai drānu.

Ābolu biezeni pārnes dziļā bļodā un ieputo tajā olas. Pēc tam ielej eļļu vai pievieno mīkstinātu sviestu.

Pēc tam viss jāsajauc līdz viendabīgai masai. Olas un sviestu var pievienot arī ābolu biezenim blendera bļodā un visu sajaukt ar ierīci.

Pēc tam maisījumā ieberiet kakao un vēlreiz samaisiet līdz viendabīgai konsistencei. Kakao var izvēlēties dabīgu, nesaldinātu, vai arī var izmantot saldo, tādējādi saldinot konditorejas izstrādājumu.

Pēc tam jāpievieno cepamais pulveris, lai mīkla paceltos un kļūtu viegla un gaisīga. Šim nolūkam var izmantot vai nu 1 tējkaroti cepamā pulvera vai 0,5 tējkarotes cepamās sodas. Šajā brīdī pievienojiet arī citrona sulu un visu rūpīgi samaisiet.

Pēc tam ar eļļu ietauko cepšanas formu un uzmanīgi pārlej ar kakao maisījumu. Labāk ir izvēlēties keramikas vai stikla cepšanas formu – tā labāk uzsilst, kas palīdz mīklai vienmērīgi izcepties.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un cep ābolu brauniju 40-50 minūtes. Kad braunijs atdzisis, to var apkaisīt ar pūdercukuru, vai dekorēt pēc saviem ieskatiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment