Ābolu ievārījums “Dzintara lāses”- ziemā priecājos, ka pagatavoju daudz

Šodien gatavosim pārsteidzoši garšīgu ābolu ievārījumu, kas saglabā formu un izskatās kā īsts deserts. Ābolu gabaliņi paliks veseli, sīrups būs biezs, caurspīdīgs un ļoti aromātisks.

Šāds ievārījums lieliski derēs ne tikai pie tējas, bet arī kā pildījums pīrādziņiem, pīrāgiem vai vienkārši uz grauzdiņa ar riekstiem – īsta bauda!

Galvenais šī receptes noslēpums – ābolu iemērcēšana sodas šķīdumā. Pateicoties tam, tie nesadalās un saglabā skaistu izskatu pat pēc trīskārtējas vārīšanas. Vai gatavojam kopā?

Soli pa solim ābolu ievārījuma pagatavošana

Izvēlamies stingrus ābolus – tie labāk saglabā formu. Rūpīgi nomazgājam, izņemam serdi. Sagriežam šķēlītēs vai ripiņās – kā jums vairāk patīk.

3 litros ūdens izšķīdinām 3 tējk. sodas (uz 1 litru – 1 tējk.). Liekam ābolus šķīdumā vismaz uz 30 minūtēm. Var turēt ilgāk – līdz 2 stundām, ja ir laiks. Lai visas šķēlītes būtu iegremdētas, piespiežam ar šķīvi.

Tas ir svarīgs solis: soda nostiprina ābola struktūru, un ievārījums būs glīts, nevis pārvērtīsies putrā.

Katliņā sajaucam 200 ml ūdens, cukuru un citrona sulu. Liekam uz uguns, uzkarsējam līdz vārīšanās brīdim, tad samazinām līdz vidējai temperatūrai un vāram 5 minūtes.

Ābolus izliekam caurdurī (nemazgājam!), pārceļam katlā ievārījumam un aplejam ar karsto sīrupu.

Pārklājam ar vāku (ne cieši, lai neveidotos kondensāts) un atstājam uz 8–10 stundām vai uz nakti.

Lasi vēl: Ziedkāposti mīklā, kā padarīt tos kraukšķīgus, bez miltiem, bez olām, cepeškrāsnī un pannā

Pēc 8–10 stundām uzkarsējam līdz vārīšanās brīdim un vāram 5 minūtes uz vidējas uguns. Nemaisām, lai šķēlītes nesalūztu!

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..