Ābolu pīrāga recepte “Trīs glāzes” – neticami viegli, bet garšīgi; Vienkārši sarīvējiet ābolus un sajauciet sausās sastāvdaļas

GATAVOŠANAS METODE:

Mums būs nepieciešami 4 lieli vai 5 vidēji āboli. Mēs tos sarīvējam uz lielas rīves. Jums pat nav jānomizo miza.

 

Sarīvētus ābolus pārlej ar citrona sulu, kas neļaus āboliem pārāk samelnēt. Sajauc un sadala ābolus 3 aptuveni vienādās daļās. Tikmēr mēs tos noliksim malā.

 

 

Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas: mannu, miltus, cukuru un 1,5 tējk. cepamo pulveri. Šīs ir galvenās sastāvdaļas, kuras mēs liekam glāzē. Man ir 200g glāze.

Tagad mēs sadalām visu sauso maisījumu 4 vienādās daļās, lai iegūtu 4 identiskas kūkas. Lietoju svarus, sanāk kaut kur ap 120-125g. Ņemam 20cm formu. Man ir noņemami sāni, tāpēc apakšu izklāju ar papīru un fiksēju ar sānu paneli un formas malas iesmērēju ar sviestu un tikai tad arī pārklāju ar pēc izmēra sagrieztu papīru.

Tagad liekam visu pēc kārtas formā, lai sanāk vienveidīga kūka. Izgatavojam 4 kārtas sausā maisījuma un 3 kārtas ābolus. Pēdējam slānim jābūt brīvam maisījumam.

Lasi arī: Paši garšīgākie salāti ar desu. Vienkārša recepte: neko nevajag iepriekš vārīt

 

Tagad ielejiet glāzi piena lielā katlā, uzkarsējiet to l un ielieciet sviesta gabalu. Samaisiet un tad uzlejiet pīrāgam virsū, ar dakšiņu izveido caurumus, lai piens pilnībā izmirktu kūku.

 

Likām cept līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram stundu. Tad kūku izņemam no krāsns un ļaujam pilnībā atdzist tieši formā.

Tagad noņemiet sānu paneli, noņemiet papīru, uzlieciet šķīvi uz augšu, apgrieziet kūku otrādi. Tad atkal liekam virsū to pašu šķīvi, uz kura pasniegsim kūku un apgriežam vēlreiz.

Nebaidieties, ka kūka izplatīsies uz sāniem, tā lieliski saglabā formu un ar to nekas nenotiks.

Pa virsu uzkaisa pūdercukuru un izbaudi satriecoši smaržīgā ābolu pīrāga maigo garšu. Pēc garšas tas ir kā kūka vai kāds smalks deserts ar krējumu. Sulīgs, mitrs, ļoti garšīgs!

 

Leave a Comment