Ābolu pīrāgs ar suflē krēmu – teju kūst mutē; vienkārši pagatavojams un ļoti garšīgs

3. Pagatavojam suflē:

Saputojam olu baltumus, līdz izveidojas stingras putas. Pamazām pievienojam cukuru un vaniļas cukuru, turpinot kult, līdz izveidojas  noturīgas putas. Viegli iemaisām jogurtu (vai skābo krējumu) un kukurūzas cieti, līdz viendabīgai konsistencei. Uzlejam suflē uz ābolu kārtas un izlīdzinām to.

4. Cepam pīrāgu:

Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 170°C. Cepam pīrāgu 40-45 minūtes, līdz tā virsa kļūst zeltaina un suflē pēc taustes ir stingrs.

Pirms pasniegšanas ļaujam pīrāgam atdzist.

Sastāvdaļas:

Mīklas pagatavošanai:

250 grami (2 glāzes) miltu;

1 tējkarote cepamā pulvera;

90 grami (6 ēdamkarotes) saldkrējuma sviesta;

Šķipsniņa sāls;

2 olas dzeltenumi;

40 grami (3 ēdamkarotes) cukura.

Ābolu kārtas pagatavošanai:

3 āboli (aptuveni 500 grami);

40 grami (3 ēdamkarotes) cukura;

4-5 ēdamkarotes citronu sulas.

Suflē pagatavošanai:

2 olu baltumi;

40 grami (3 ēdamkarotes) cukura;

1 tējkarote vaniļas cukura;

400 grami (1 + 2/3 glāzes) dabiskā jogurta vai krējuma;

30 grami (3 ēdamkarotes) kukurūzas cietes.

Lieldienās jāceļas agri un jādedzina zaļa svece: spēcīgi senlatviešu rituāli, lai piesaistītu naudu, veiksmi un mīlestību

Ja tev noderēja šī lieliskā recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Novērtēsim arī tavus komentārus!