3. Pagatavojam suflē:
Saputojam olu baltumus, līdz izveidojas stingras putas. Pamazām pievienojam cukuru un vaniļas cukuru, turpinot kult, līdz izveidojas noturīgas putas. Viegli iemaisām jogurtu (vai skābo krējumu) un kukurūzas cieti, līdz viendabīgai konsistencei. Uzlejam suflē uz ābolu kārtas un izlīdzinām to.
4. Cepam pīrāgu:
Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 170°C. Cepam pīrāgu 40-45 minūtes, līdz tā virsa kļūst zeltaina un suflē pēc taustes ir stingrs.
Pirms pasniegšanas ļaujam pīrāgam atdzist.
Sastāvdaļas:
Mīklas pagatavošanai:
250 grami (2 glāzes) miltu;
1 tējkarote cepamā pulvera;
90 grami (6 ēdamkarotes) saldkrējuma sviesta;
Šķipsniņa sāls;
2 olas dzeltenumi;
40 grami (3 ēdamkarotes) cukura.
Ābolu kārtas pagatavošanai:
3 āboli (aptuveni 500 grami);
40 grami (3 ēdamkarotes) cukura;
4-5 ēdamkarotes citronu sulas.
Suflē pagatavošanai:
2 olu baltumi;
40 grami (3 ēdamkarotes) cukura;
1 tējkarote vaniļas cukura;
400 grami (1 + 2/3 glāzes) dabiskā jogurta vai krējuma;
30 grami (3 ēdamkarotes) kukurūzas cietes.
Ja tev noderēja šī lieliskā recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Novērtēsim arī tavus komentārus!
Tevi noteikti interesēs
- Gudrs japāņu triks, kā “saldināt” skābus mandarīnus: vienkārši iemērciet tos ūdenī
- 1. janvārī pircējiem atvērti būs tikai divu lielveikalu tīkli: paziņo precīzus pārtikas veikalu darba laikus Ziemassvētkos un gadumijā
- Uzņēmējs atmasko shēmu, kā no Latvijas budžeta un valsts iedzīvotājiem tiek izkrāpti desmitiem miljoni eiro
- Kaimiņiene (75) no Ziepniekkalna palūdza man apliet puķes dzīvoklī, kad es pamanīju kas stāv uz galda – vairs nesveicinos ar viņu
- Torte “Āboli sniegā” – vienkārša un ātra vecmāmiņas recepte gardam desertam, kas burtiski kūst mutē
- Latvijas Veterinārārsti ceļ trauksmi kaķu un suņu īpašniekiem: ”Šīs 5 lietas obligāti jāizdara to īpašniekiem decembrī”








