Šī recepte mani bieži ir izglābusi, kad man nebija cepeškrāsns. Ābolu pīrāgs pannā pagatavojams ātri, vienkārši un sanāk ļoti garšīgs — ar karameles garoziņu
Pirms aprakstu pagatavošanas procesu, došu pāris ieteikumu.
1 — pannas diametram jābūt 24–26 cm.
2 — tai jābūt ar biezu dibenu un sienām, vēlams ar nelīpošu pārklājumu.
3 — ja nav ābolu, tos var aizstāt ar citiem augļiem — bumbieriem vai plūmēm.
Ābolu pīrāgs pannā — visvienkāršākā recepte bez cepeškrāsns. Sastāvdaļas tādas pašas kā parastam pīrāgam. Sastāvdaļu saraktu atradīsi raksta beigās.


Miltu daudzums var nedaudz atšķirties — es mēru ar ēdamkarotēm, parasti sanāk 8–10 karotes. Skatieties pēc mīklas biezuma.
Kā pagatavot ābolu pīrāgu pannā
Mīkla gatavojama tāpat kā pīrāgam cepeškrāsnī. Dziļā bļodā iesit olas, pievieno cukuru, šķipsniņu sāls un ar slotiņu sakuļ līdz masa kļūst gaiša un cukurs izkūst.

Sviestu izkausē un atdzesē. To un pienu ielej olu maisījumā, vēlreiz labi samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Sviestu mīklā var aizstāt ar augu eļļu — apmēram 3 ēdamkarotes.
Caur sietu pakāpeniski ieber miltus ar cepamo pulveri un samīca mīklu līdz biezumam, kas ir nedaudz biezāks nekā pankūkām. Tad atstāj mīklu „atpūsties” uz kādām 10 minūtēm.

Pa to laiku pannā izkausē nelielu gabaliņu sviesta, ieber ēdamkaroti cukura un, maisot, to izkausē. Tad liek plānās šķēlītēs sagrieztus ābolus, apcep 3–4 minūtes un pārlej ar mīklu. Ar karoti izlīdzina, lai virs āboliem pannā mīkla veidotu vienmērīgu slāni.


Pannu pārklāj ar vāku un uz nelielas uguns cep apmēram 15–20 minūtes. Kad mīkla augšpusē kļūst stingra un vairs nelīp, bet apakšpuse jau skaisti brūna, pannai virsū liek dēlīti vai piemērotu plakanu šķīvi, cieši piespiež un apgriež otrādi.
Pēc tam no dēlīša pīrāgu uzmanīgi pārceļ atpakaļ pannā. Pīrāgs ir maigs, tāpēc, pārceļot vai slidinot, palīdziet ar lāpstiņu.
Atkal pārklāj ar vāku un uz mazas uguns cep vēl 3–5 minūtes, lai apbrūninātu otru pusi. Kad pannu noņem no plīts, ļauj pīrāgam nedaudz atdzist un uzmanīgi pārliek uz šķīvja. Sagrieziet gabaliņos un baudiet kopā ar tēju vai pienu.

Sastāvdaļas:
Piens — 120 ml;
Olas — 2 gab.;
Sāls — šķipsniņa;
Cukurs — 4–5 ēdamkarotes;
Sviests — gabaliņš apmēram 30 g;
Cepamais pulveris — 1 paciņa (9–11 g);
Skābeni saldi āboli — 1 gab., ja ļoti mazi, tad 1,5–2 gab.;
Milti — 180–210 g.
Vienkārši un garšīgi! Novēlu jums patīkamu mielošanos un tējas baudīšanu!






