Ābolu pīrāgs pannā tikai piecās minūtēs – tas kūst mutē, ir ļoti gards, bet vienkārši un ātri pagatavojams

Mīklai pievieno pildījumu un samaisa.

Cepamo pannu d-26 cm ieziež ar sviesta gabaliņu. Pārlej mīklu ar pildījumu. Izklājiet mīklu vienmērīgā kārtā pa pannas apakšu.

Cep pīrāgu uz gāzes vai elektriskās plīts. Iestatiet siltumu uz zemāko iestatījumu. Noteikti pārklājiet pannu ar vāku. Ja vākā nav cauruma, cepšanas laikā noslaukiet lieko mitrumu ar dvieli.

Pēc 30-40 minūtēm kūkas virsma kļūs matēta un virspusē parādīsies burbuļi. Mēs pārbaudām pīrāga gatavību ar zobu bakstāmais, tas ir sauss.

Pārklājiet pīrāgu ar šķīvi un apgrieziet pannu otrādi.

Cepiet pīrāgu no otras puses vēl 5-10 minūtes.

Gatavo pīrāgu apkaisa ar pūdercukuru un sagriež gabaliņos.

Kāpēc patiesībā kotletes sanāk sausas – pieredzējusi saimniece nosauc galvenās kļūdas

Pīrāgs ir mēreni salds, sulīgs un vienkārši kūst mutē. Pīrāgs ir garšīgs gan silts, gan auksts. Nākamajā dienā tas nenoveco.

Sastāvdaļas:

Olas -2 gab.
Cukurs 3-5 ēdamkarotes (50-80 g)
vaniļas cukurs – 1 tējk
Sāls – šķipsniņa
Jogurts vai skābs krējums – 3 ēdamkarotes (120 g)
augu eļļa – 2 ēdamkarotes (20 g)
Milti – 1 glāze 250 ml (160 g)
Cepamais pulveris – 2 tējk.
Āboli – 3 gab (400 g)
Sviests – 10 g
Cep (cep) pannā uz mazākās uguns zem vāka 30 – 40 minūtes, apgriež un cep vēl 10 minūtes.

Noteikti izmēģiniet šo recepti!