Rudens ir ābolu laiks. Šie smaržīgie, gardie un atsvaidzinošie augļi satur daudz vitamīnu un minerālvielu, tāpēc, pirmkārt, tie jāēd svaigi.
Taču ābeles parasti ir ļoti ražīgas, un visus augļus, protams, nav iespējams apēst svaigā veidā, tāpēc noteikti jāveido ābolu sagataves ziemai, tostarp dzidru ievārījumu, veselīgu povidlu, mājas marmelādi. Šie našķi ir lieliski piemēroti baudīšanai pie tējas, kā arī pīrāgu, bulciņu un kūku pildīšanai.
Šajā rakstā sīkāk pastāstīšu, kā pagatavot ābolu povidlu un ābolu marmelādi, kas īpaši garšos bērniem.
Sastāvdaļas ābolu povidlas pagatavošanai:
5 kilogrami ābolu;
4 kilogrami cukura;
300 grami ūdens.
Povidlas pagatavošanas gaita:
Ābolus nomazgājam, sagriežam daiviņās un izgriežam serdes. Liekam alumīnija pannā, pārlejam ar ūdeni, uzliekam vāku un liekam uz uguns. Pēc uzvārīšanās ābolus vārām 10-15 minūtes, līdz tie ir pilnībā mīksti. Ar rokas blenderi sablenderējam ābolus tieši katliņā, kamēr iegūstam viendabīgu biezeni.
Biezenim pievienojam cukuru un, maisot vārām, līdz tas izšķīst. Pēc tam aptuveni 40 minūtes turpinām vārīt uz mazas uguns, līdz povidla sāk sabiezēt, kļūst caurspīdīga un dzintaraina. Šīs pazīmes liecina, ka mūsu gardums ir gatavs.
Povidlu lejam sterilizētās burkās līdz pašai augšai, aiztaisām ar vākiem un atdzesējam. Glabājam tumšā, vēsā vietā.
Tomēr ši recepte nobāl ābolu marmalādes receptes priekšā!
Ābolu marmelādes pagatavošana
Ābolu marmelādes pagatavošana aizņem diezgan daudz laika, bet tas ir tā vērts! Turklāt šā garduma pagatavošanas process lielākoties neprasa no tevis aktīvu līdzdalību. Bet tavi bērni un tu pats/pati noteikti novērtēsi marmelādes lielisko garšu, kad tā būs gatava.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Biezpiena sacepums “Viss pa 3”: maigs, aromātisks un viegli pagatavojams gardums visai ģimenei
- Rīgas dome plāno ieviest jaunas izmaksas, kas no 2026.gada maija būtiski ietekmēs tūkstošiem dzīvokļu īrnieku Rīgā
- Es dzīvoju viena, bet pēdējās naktis, kad esmu jau iemigusi, kāds apguļas man blakus: drīz es sāku meklēt tam skaidrojumu
- Sliktas ziņas tiem, kuri mājās ēst gatavo uz gāzes: ”Latvijai ir jāsper šis solis”
- Pufīgi un smaržīgi dvieļi pat pēc daudzu reižu mazgāšanas: draudzene, kas strādāja viesnīcā, atklāja, kā to izdarīt
- Pazīstama pārdevēja no Jelgavas pastāstīja, kā atlasīt visgardākos mandarīnus: vienkārša pazīme, ko daudzi palaiž garām








