Ābolu tik daudz, ka nezini, kur likt? Pagatavo neaizmirstamu ziemas gardumu

Vajadzēs šādas sastāvdaļas:

2,5 kilogramu nomizotu un daiviņās sagrieztu ābolu. Varam izmantot ābolus ar mizu, tikai tad tie būs jāizberž caur sietu.

1,5 kilogramus cukura (ja negaršo pārāk salda marmelāde, pietiks ar 1 kilogramu cukura).

Pagatavošanas gaita:

Nomizotos un sagrieztos ābolus liekam lielā katlā, pārlejam ar glāzi ūdens, uzliekam vāku un vārām uz mazas uguns, līdz āboli ir pilnībā mīksti. Pēc tam, tāpat kā povidlas receptē, sakuļam ābolus ar iegremdējamo blenderi, līdz iegūstam viendabīgu biezeni.

Ja āboli pirms vārīšanas netika nomizoti, tad gatavo biezeni vajadzēs izberzt caur sietu, lai marmelādē nebūtu kunkuļu ar maziem mizas gabaliņiem.

Gatavo biezeni vēlreiz liekam vārīties uz lēnas uguns, līdz tas labi sabiezē, tad pievienojam cukuru. Pēc cukura pievienošanas biezenis kļūs nedaudz šķidrāks. Turpinām gatavot uz lēnas uguns, līdz tas vairs nenotek no karotes, bet nokrīt no tās. Es ceru, ka saprati mani.

Pēc tam cepešpannu izklājam ar cepampapīru un liekam uz tās gatavo biezeni. Izlīdzinām virsmu un uz divām stundām ievietojam cepešpannu cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 90 grādiem. Cepeškrāsns durvis vēlams turēt mazliet atvērtas (par vienu centimetru).

Pēc cepeškrāsns izslēgšanas marmelāde ir tur jāatstāj, līdz tā pilnībā atdziest, tai ir jānožūst. Cepeškrāsns durvīm jābūt nedaudz atvērtām.

Kad marmelādes virspuse ir apvilkusies ar garoziņu, pārklājam to ar jaunu cepampapīru un ar citas cepešpannas palīdzību apgriežam to otrādi. Noplēšam papīru no apakšējās loksnes un ievietojam marmelādi atpakaļ cepeškrāsnī. Karsējam 90 grādos divas stundas.

Pēc otrās karsēšanas reizes atstājam marmelādi uz diennakti, lai tā kārtīgi nožūst. Pēc 24 stundām marmelāde būs gatava – tā kļūs elastīga un to būs viegli sagriezt.

Priecīgu našķošanos!

Neaizmirsti atzīmēt rakstu ar “patīk” un dalīties ar to komentāros! Priecāsimies arī par taviem komentāriem!

 

Leave a Comment