Tinktūru vēsture ir saistīta ar medicīnu – senatnē no garšaugiem, augļiem un saknēm gatavoja balzamus, dziedinošus uzlējumus. Vēlāk par neatņemamu mielastu sastāvdaļu kļuva ābolu tinktūra.
Ābolu uzlējums būs lieliski piemērots saaukstēšanās gadījumā. Dzeriet pa 1 ēdamkarotei katru vakaru, pa virsu izdzerot siltu tēju. Ar ābolu uzlējumu var labi ierīvēt arī sāpošās locītavas vai muguru klepus gadījumā. Bet, visādi citādi, uzlējumu var droši baudīt arī ikdienā, jo tas aizstās vislabāko brendiju!
VIDEO:
Sastāvdaļas:
Āboli – 2 kilogrami
Ūdens – 1 litrs
Degvīns – 2 litri
Cukurs – ½ kg
Lai uzzinātu, kā pagatavot brīnišķīgo ābolu uzlējumu, ejiet uz nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- Astrologs Andris Račs atklāj, ka 2026.gads Latvijai un tās tautai nebūs viegls, bet Baņķis uzsver, ka sāksies atmodas periods
- “Man šobrīd diemžēl nav nekā iepriecinoša”: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar šīs nedēļas laika prognozēm un atklāj, kādi būs Ziemassvētki
- ”Latvijas pasts” nāk klajā ar nozīmīgu informāciju saistībā ar paku piegādēm: ”Daļa var nesaņemt”
- Eņģeļu diena: kāpēc 10. decembrī tika “sargāts” visa veida ūdens un ieviesta ziemas kārtība
- Mazbērni pie opīša Māra uz Koknesi sāka braukt regulāri: viņi tikai nenojauta, ko viņš jau sen ir izdarījis ar savu mantojumu
- Nekad vēl nebiju ēdusi tik garšu pilnus siļķu salātus — reiz ciemos pagaršoju, un tagad šādi gatavoju uz katriem svētkiem









