Tinktūru vēsture ir saistīta ar medicīnu – senatnē no garšaugiem, augļiem un saknēm gatavoja balzamus, dziedinošus uzlējumus. Vēlāk par neatņemamu mielastu sastāvdaļu kļuva ābolu tinktūra.
Ābolu uzlējums būs lieliski piemērots saaukstēšanās gadījumā. Dzeriet pa 1 ēdamkarotei katru vakaru, pa virsu izdzerot siltu tēju. Ar ābolu uzlējumu var labi ierīvēt arī sāpošās locītavas vai muguru klepus gadījumā. Bet, visādi citādi, uzlējumu var droši baudīt arī ikdienā, jo tas aizstās vislabāko brendiju!
Sastāvdaļas:
Āboli – 2 kilogrami
Ūdens – 1 litrs
Degvīns – 2 litri
Cukurs – ½ kg
Lai uzzinātu, kā pagatavot brīnišķīgo ābolu uzlējumu, ejiet uz nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc vecumdienās mēs izrādāmies nevajadzīgi saviem bērniem: nepatīkami Dinas Rubinas vārdiby Rinalds Bergmanis
- Kaimiņiene Ilze bija kā “uzēdusies” mums ar vīru – pat mūsu suns viņai traucēja, bet reiz, nejauši viņu satiku veikalā…by Laura Andersone
- Vai ir vērts patiesībā iegādāties dzīvokli pirmajā stāvā: stāstu, ko atklājuby Rinalds Bergmanis