Pagatavošanas metode:
Tīri nomazgātus augļus sagriež kubiņos, pirms tam attīrot tos no serdes ar kauliņiem, sapuvušām daļām. Ievietojiet tos stikla burkā.
Pievienotajam degvīnam pilnībā jāpārklāj ābolu masa 1-2 cm.
Pēc tam burku aiztaisa un uz divām nedēļām ievieto tumšā, siltā telpā, reizi divās dienās saturu sakrata, pievienojot degvīnu, jo šķidrums uzsūcas ābolos.
Lasi vēl: Negaidīts, bet praktisks veids, kā palīdzēt orhidejām ar sapuvušām lapām
Pēc 10-14 dienām pagatavo cukura sīrupu: cukuru izšķīdina siltā ūdenī, uzvāra, vāra 3 minūtes, atdzesē.
Ābolu degvīna uzlējumu tecina caur kokvilnas vai marles filtru, tad pievieno siltu (ne karstu!) sīrupu.
Kārtīgi samaisa un ābolu tinktūras maisījumu ar sīrupu atkal pārtecina caur filtru, ielej stikla pudelēs.
Aizkorķētām pudelēm ļaujiet nostāvēties 3-5 dienas.
Dzērienu glabā tumšā vēsā telpā.
Tevi noteikti interesēs
- Rādu, kā gatavoju grūbas – vīrs un bērni ēd kā piedevu un lūdz gatavot biežākby Rinalds Bergmanis
- “Es pat negribu klausīties!”: komponists Rezņiks izteicies par saviem kādreizējiem draugiem – Maestro Raimondu Paulu un Allu Pugačovuby Laura Blūma
- Tiešais reiss no Arktikas: meteoroloģijas eksperts Martins Bergšteins nemaz neiepriecina ar laika ziņām šai un arī nākošajai nedēļaiby Laura Blūma