Ādažos uzsākta skolas jaunās ēkas būvniecība

Šodien Ādažos uzsākta skolas jaunās ēkas karkasa būvniecība. Līdz šim jau izveidots pamata laukums ar teju 400 pāļiem 14m dziļumā, kā arī veikti demontāžas darbi, pārliktas komunikācijas, veikta zemes plenēšana, testa pāļu izbūve un testēšana.

Klātesot Izglītības un zinātnes ministrijas Struktūrfondu departamenta vecākajam ekspertam Edgaram Lorem, Ādažu vidusskolas direktorei Dacei Dumpei un būvniekam, SIA ”MONUM” valdes priekšsēdētājam Mārim Ozoliņam, Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks svinīgi atklāja skolas būvniecības sākumu.

Plānots, ka skolas jaunā ēka darbu varēs uzsākt 2019./2020. mācību gadā, savukārt skolas ēkas otrās kārtas (sporta zāles) un trešās kārtas (specializēto mācību kabineti) būvniecība paredzēta līdz 2022. gada decembrim. Skolas jaunā ēka paredzēta 1.-4. klašu skolēniem, bet esošo Ādažu vidusskolas ēku turpinās izmantot 5.-12. klašu skolēni.

”Jaunā skola nav tikai ēka, tā būs vieta, kur mazie ādažnieki iegūs zināšanas, dzīves skatījumu un vērtības, kas būs viņu dzīves pamatā,” atklāšanas pasākumā pauda Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks.

”Mūsdienīga un jaunajām izglītības metodēm atbilstoša mācību vide ir viens no stūrakmeņiem labākai izglītībai. Esam gandarīti, ka mēs kā būvnieki varam būt daļa no šobrīd valstī notiekošajām pārmaiņām izglītības sistēmā un ar savu darbu nodrošināt skolēniem Ādažu novadā kvalitatīvu un modernu mācību vidi,” norāda MONUM valdes priekšsēdētājs Māris Ozoliņš.

Kā iepriekš ziņots, skolas jaunās ēkas pirmās kārtas būvniecība izmaksās 10,5 milj. eiro bez PVN jeb 1422 eiro/m² bez PVN. Noslēdzoties konkursa ”Skolas būvdarbi Ādažos” iepirkumam, būvniecības līguma slēgšanas tiesības tika piešķiras SIA ”Monum”. Atbilstoši SIA ”Nams” izstrādātajam būvprojektam ”Jauna skolas ēka Ādažos”, skolas jaunās ēkas pirmās kārtas platība ir 7282,5m2, un tās ietvaros tiks izbūvēti 32 mācību kabineti.

Lai samazinātu ekspluatācijas izmaksas, ēka izprojektēta ar augstiem energoefektivitātes rādītājiem. Būvdarbiem paredzētais termiņš – 15 mēneši.

Skolas jaunās ēkas būvniecība notiek, īstenojot projektu ”Vispārējās izglītības iestādes mācību vides uzlabošana Ādažu novadā”, piesaistot Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējumu darbības programmas ”Izaugsme un nodarbinātība” specifiskā atbalsta mērķa 8.1.2. ”Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi” ietvaros.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment