Agaves lietderīgās īpašības un ārstniecisko tinktūru receptes

Čūlu ārstēšanai palīdzēs vēl kāda recepte. Sajauc agaves sulu un olīveļļu 1:1, sastāvā iemērc marles tamponu un uzklāj uz čūlas, virsū uzliek pārsēju. Pārsēju maina reizi dienā. Tas ir lielisks baktericīds un dziedinošs līdzeklis.

Bronhiālā astma. Agaves sulu sajauc ar medu proporcijā 1:1. Medu, ja tas ir cukurots, izkausē ūdens peldē. Šīs slimības gadījumā lieto 1 ēdamkaroti stundu pirms ēšanas 4 reizes dienā.

Tuberkulozes gadījumā sajauc agaves sulu – 100 g, divu citronu sulu, 350 g sasmalcinātu valriekstu, 200 g medus. Sastāvdaļas kārtīgi samaisa, iegūst lielisku līdzekli vitalitātes uzlabošanai. Lietojiet to pa 2 tējkarotēm 5 reizes dienā 30 minūtes pirms ēšanas.

Apsaldējumu, neiralģijas gadījumā sulīgu agaves lapu sagriež gareniski un griezuma pusi uzklāj uz sāpošās vietas, nostiprinot ar pārsēju. Var rasties spēcīga dedzināšanas sajūta, bet ne uz ilgu laiku. Lapu turēt tik ilgi, cik ilgi var panest, un neiralģijas gadījumā turēt pēc iespējas ilgāk. Pēc tam uz kairinājuma vietas var uzklāt plānu biezpiena kārtiņu.

Lasi vēl: 8 paņēmieni, kā atšķirt īstas pērles no viltotām

Aknu un žultspūšļa slimību gadījumā sagatavo sekojošu novārījumu. Nelielu sasmalcinātu agaves lapu pārlej ar verdošu ūdeni. Notur 6 stundas, pēc tam caur marli pārtecina un atšķaida 50 ml ūdens. Lietojiet pa 1 tējkarotei 3 reizes dienā.

Kuņģa un zarnu trakta slimību gadījumā sagatavojiet zāles saskaņā ar iepriekš minēto recepti. Vislabāk to kombinēt ar vērmeles novārījumu. Uz 1 daļu vērmeles pievieno 5 daļas agaves novārījuma. Lieto pa 1 ēdamkarotei 3 reizes dienā, uzdzerot ūdeni. Lietojiet tikai pēc ārsta norādījumiem.

Reimatisma gadījumā 40 g agaves lapu pārlej ar 400 ml degvīna. Maisījumu cieši noslēdz un nedēļu tur istabas temperatūrā. Pēc tam pārtecina un ielej tumšas krāsas pudelē. Lieto ieziešanai.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment