Agrā rītā mežā fotogrāfs Saldus novadā sastopas ar elpu aizraujošu skatu (+VIDEO)

Māris Kreicbergs ir fotogrāfs, kuram dabas skaistuma iemūžināšana ir ne tikai darbs, bet arī aizraušanās. Viņš bieži dodas dabā, lai noķertu brīnišķīgus mirkļus, kas atklāj visu, ko daba var piedāvāt.

Nesen Māris, agrā rīta stundā dodoties foto medībās Saldus novadā, sastapa pārsteidzošu skatu, kas viņu pilnībā apbūra un sniedza ideālu iespēju to iemūžināt.

Septembra vidū dabā sākas kulminācijas laiks – no mežiem skan noslēpumainas skaņas, kas norāda uz staltbriežu riesta sākumu. Šie lieliskie dzīvnieki ar ragiem satiekas cīņās, kas bieži ir bez žēlastības, cīnoties par mātītēm.

Kā iztīrīt aizsērējušas kanalizācijas caurules ar kafijas biezumiem – sākumā šķita paradoksāli, bet nostrādāja!

Briežu izdotās skaņas šajā laikā ir patiesi neparastas. Cilvēkam, kas tās dzird pirmoreiz, varētu rasties bailes, jo šīs skaņas atgādina lauvu rēcienus – tās ir dziļas un ļoti skaļas. Nereti var dzirdēt, kā tās savstarpēji “sasaucas”, jo meža tālēs atbild kāds cits “konkurents”.

Šajā periodā dabā norisinās intensīvs laiks – brieži pulcējas riesta vietās un cīnās par tiesībām izveidot harēmu un radīt pēcnācējus. Viņu ragi šajā laikā ir kļuvuši ļoti spēcīgi, tāpēc tie tiek izmantoti cīņās.

 

Šķir otru lapu, lai apskatītu skaisto VIDEO (raksta beigās) 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment