Agrāk neticēju, kamēr pati nepārbaudīju: 2 receptes, kā izcept gurķus; izdodas neticami garšīgi!

Vai zināji, ka gurķus var arī cept? Šodien es tev atklāšu 2 brīnišķīgas receptes šādu gurķu pagatavošanai. Saskaņā ar pirmo recepti gurķus sagriežu gredzenos. Pievienoju nedaudz sāls un apmaisu.

Šķīvī ieberu nedaudz miltu un apviļāju gurķus miltos. Cepamajā pannā ieleju augu eļļu un lieku tajā gurķus. Apcepu vienu, divas minūtes no katras puses, līdz gurķi kļūst zeltaini brūni. Uzlieku gurķu gredzenus uz salvetēm, lai noņemtu lieko eļļu.

Smalki sagriežu dilles un pētersīļus. Sasmalcinu 3-4 ķiploka daiviņas. Izklāju gurķu slāni, pievienoju ķiplokus un pārkaisu ar zaļumiem. Šādi veidoju vairākus gurķus slāņus.

Šādi pagatavoti gurķi pēc garšas ir ļoti līdzīgi ceptiem cukīni, un, ja tu to iepriekš nezini, būsi pārliecināts, ka mielojies ar ceptiem cukīni. Saskaņā ar otro recepti gurķus sagriežu kubiņos. Pieberu sāli, samaisu un ļauju pāris minūtes nostāvēties uz galda.

Pa to laiku saputoju olu baltumus līdz gaisīgām putām. Blenderī sasmalcinu kukurūzas pārslas. Ar salveti noņemu lieko mitrumu no gurķiem. Salieku gurķu gabaliņus uz iesmiem un pārklāju tos ar saputoto olu baltumu. Viss ir ļoti vienkārši!

Un tad apbārstu ar kukurūzas pārslām. Lieku uz cepešpannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Tad ievietoju cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm 180 grādu temperatūrā. Izņemu gurķus no krāsns un ļauju tiem nedaudz atdzist.

Lasi vēl: Salāti “Paramonikha”, no receptes vienīgais sarežģītai ir tikai nosaukums: universāla uzkoda ziemai

Pasniegšanai ņemu salātu lapas un virsū lieku gurķu iesmus. Izdodas ļoti oriģināla uzkoda. Tikai nepasniedz to karstu – atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Ja tev noderēja šīs neparastās un oriģinālās gurķu cepšanas receptes, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par taviem komentāriem!

Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment