Agrāk par šīm receptēm pat nezināja, bet tagad bez tiem neiztiek neviens svētku galds: uzreiz trīs salāti ar pārsteidzošu sastāvdaļu kombināciju

 

 Recepte 3

Šis ir vispārsteidzošākais salāts, ko jebkad esmu gatavojusi. Mana drošā izvēle svētkiem — vienmēr pārsteidz viesus un pārsniedz cerības.

Sākumā vāram kalmārus un sagriežam strēmelītēs.

Vārītas olas sarīvējam uz smalkās rīves.

Tad nāk siers — arī sarīvēts smalki.

Bietes — sagriežam plānās strēmelītēs. Pagaidām viss pazīstami, bet tūlīt būs pārsteigums.

Grieķu rieksti — smalki sakapājam. Interesanti, vai ne?

Tālāk — žāvētas plūmes. Sagriežam plānās šķēlītēs vai kubiciņos.

Un vēl viens negaidīts papildinājums — ķiploks! Izspiežam caur presi. Nešaubieties, tas būs ļoti vietā.

Pievienojam majonēzi, nedaudz dilles, piparus un šķipsniņu sāls.

Viss! Samaisām, liekam porcijās vai pasniedzam vienā lielā salātbļodā. Nogaršojam – tas ir kaut kas neticami garšīgs! Šādu salātu diemžēl nekur nepiedāvā, bet jums ir iespēja to pagatavot un pārsteigt gan viesus, gan tuviniekus.

Obligāti pagatavojiet – nenožēlosiet ne mirkli, to es apsolu simtprocentīgi.

 Sastāvdaļas

Kalmāri — 400 g

Olas — 3 gab.

Siers — 100 g

Bietes — 200 g

Grieķu rieksti — 30 g

Žāvētas plūmes — 50 g

Dilles — 1/2 buntītes

Ķiploks — 2 daiviņas

Majonēze, sāls, pipari — pēc garšas

Nu kā jums šis variants? Vai nav pilnīgi neparasts? Ļoti garšīgs, pārsteidzoši maigs un vienlaikus spilgts kalmaru salāts. Garšīgāku ar kalmāriem man nav nācies gatavot.

Lasi vēl: Kāda krāsa nesīs veiksmi 2026. gadā — to atklās tava zodiaka zīme

To noteikti vajag izmēģināt kaut mazā porcijā – pēc tam gribēsiet to gatavot ikvieniem lielākiem svētkiem. Tas patiešām ir tik burvīgs, kā es saku. Uzticieties manam garšas vērtējumam – garantēju panākumus!