Aicinām uz diskusiju “Par sievieti un vīrieti biznesā un ģimenē”

Sabiedrības integrācijas fonds aicina darba devējus, personāldaļu speciālistus un citus interesentus uz informatīvās kampaņas “Tas nav par dzimumu!” ekspertu diskusiju “Par sievieti un vīrieti biznesā un ģimenē”, 27.septembrī, plkst.13.30, Jaunās Teikas pasākumu telpā “Minox”, kā arī Sabiedrības integrācijas fonda Facebook lapā, kuras laikā tiks diskutēts par sievietes un vīrieša lomu darbā un ģimenē.

Neskatoties uz to, ka Latvijā virkne likumu un politiskās vadlīnijas skar diskriminācijas aizliegumus izglītības, nodarbinātības un sociālās iekļaušanās jomā, sabiedrībā joprojām pastāv diskriminācijas pazīmes pēc dažādiem aspektiem. 2020.gada Lursoft aprēķini rāda, ka tikai trešdaļā no visiem Latvijas uzņēmumiem (33,99%) vismaz viena no amatpersonām ir sieviete.

Skatoties šī rādītāja dinamiku, jāteic, ka pēdējo gadu laikā šajā ziņā nav reģistrētas krasas izmaiņas, taču ir vērojams minimāls, bet pozitīvs pieaugums, jo vēl pirms pieciem gadiem sievietes – amatpersonas bija 32,9% uzņēmumu, tāpēc Sabiedrības integrācijas fonds kampaņas “Tas nav par dzimumu” ietvaros organizē diskusiju, kuras laikā eksperti, darba devēji un darba ņēmēji dalīsies ar savu un pasaules pieredzi dzimumu diskriminācijas un līdztiesības jomā.

“Lai gan mūsdienās ir daudz pierādījumu pretējam, daļa sabiedrības joprojām uzskata, ka sievietes vieta ir pie ģimenes katla, bet vīrieša – pelnīt naudu. It sevišķi izteikts šis apgalvojums kļuva Covid-19 pandēmijas laikā, kad tā ietekmēja darba un privātās dzīves līdzsvaru, un sievietēm nācās uzņemties vēl lielāku slodzi un veicamo uzdevumu daudzumu mājās. Ar šīs kampaņas palīdzību, mēs vēlamies uzsvērt to, ka galvenais ir nevis dzimums, bet gan cilvēka identitāte. Tāpēc katram cilvēkam ir vienlīdzīgas tiesības strādāt, pelnīt un dzīvot, neskatoties uz dzimumu. Daudzi cilvēki ir tam lielisks piemērs, tāpēc aicinu ikvienu piedalīties diskusijā, lai palīdzētu arī citiem gūt pozitīvu priekšstatu par šo jautājumu,” saka Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Diskusijā piedalīsies Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce, Biznesa augstskolas Turība Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne un asociētā profesore Zane Drinķe, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas lektore un psihoterapeite Inese Putniece, “Tēvu Radio” veidotājs, biedrības “Tēvi” valdes loceklis, projekta “Ģimenei draudzīgs darba devējs” konsultants un divu meitu tētis Gatis Smidrovskis, savukārt diskusiju vadīs TV rīta ziņu programmas vadītāja, žurnāliste un “Pasaules Dabas fonda” vēstnese Kristīne Garklāva.

Pasākuma laikā dalībnieki atbildēs uz tādiem jautājumiem kā: vai sievietēm ir vieta biznesā, kādi un kāpēc pastāv stereotipi par sievietes un vīrieša lomu biznesā un ģimenē, vai abi dzimuma pārstāvji var vienlīdzīgi labi tikt galā kā ar uzņēmējdarbību, tā arī ar mājas darbiem, kā arī varēs iegūt vairāk informācijas par kampaņu, uzzināt par situāciju valstī un atbalsta iespējām, saņemot atziņas no ekspertu pieredzes, un uzdodot sev interesējošus jautājumus.

Aicinām visus interesentus piedalīties diskusijā klātienē – Jaunās Teikas pasākumu telpā “Minox” G. Zemgala gatvē 74, Rīgā vai attālināti Sabiedrības integrācijas fonda Facebook lapā: https://fb.me/e/1QK71ZIEV. Lai piedalītos pasākumā, lūdzam reģistrēties iepriekš:

https://smarthr.lv/dzimumu_diskriminacija_darba_vide_2

Lai tiešraides laikā saņemtu atbildes uz sevi interesējošiem jautājumiem, lūgums tos sūtīt iepriekš uz e-pastu [email protected] vai uzdot translācijas laikā Facebook tiešraides komentāru sadaļā.

 

Par kampaņu:

Sabiedrības integrācijas fonda kampaņas “Tas nav par dzimumu!” mērķis ir, organizējot mērķtiecīgus atbalsta un tematiskos pasākumus, paaugstināt sabiedrības izpratni un informētību par dzimumu diskriminācijas pamatu, veicināt sabiedrības integrāciju un dažādību, mazināt diskrimināciju un vairot sabiedrības toleranci.

Kampaņa tiek īstenota Sabiedrības integrācijas fonda pasākumu kopuma “Izstāstīt saliedētību” ietvaros.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment