Ar Jaunā gada tuvošanos arvien biežāk rodas vēlme atkāpties no ierastajām receptēm, piemēram, “Olivjē” vai “Siļķes kažokā”. Mūsdienu saimnieces aizvien biežāk meklē ko vieglu, atsvaidzinošu, bet tajā pašā laikā efektīgu — ēdienus, kas pārsteidz gan izskata, gan garšas ziņā, neprasot stundām ilgu darbošanos virtuvē.
Tieši tāds kulinārs pārsteigums ir salāts ar neparasto nosaukumu “Ziemas Zirgs”.
Šie salāti ir īsta kulināra pērle: tas pagatavojams ātri, neprasa daudz pūļu, bet garša ir maiga, svaiga un svinīga. Tā noslēpums slēpjas harmoniskajā salikumā — viegli skābeni, sulīgi āboli satiekas ar sieru un olām, bet citronu sula piedod vieglu citrusaugļu noti un svaigumu.
Pagatavošana:
Novāriet olas. Kad tās pilnībā atdzisušas, baltumus un dzeltenumus sarīvējiet atsevišķi uz vidējās rīves. Tas piešķirs salātam gaisīgumu un patīkamu tekstūru.

Sarīvējiet sieru. Vislabāk piemērots ir aromātisks cietais siers, kas padarīs garšu izteiksmīgāku.

Sagatavojiet ābolus. Nomizojiet, izņemiet serdi un sarīvējiet. Tūlīt pēc rīvēšanas ābolus aplaistiet ar citronu sulu — tā tiek novērsta brūnēšana un piešķirta patīkama svaiguma nots.
Sinoptiķis bažīgi atklāj: ”Iespējams 29.novembrī daudzus reģionus var skart sniega vētras ciklons”

Veidojiet slāņus.
Pirmais slānis: āboli. Nedaudz piesāliet un pārsmērējiet ar majonēzi.
Otrais slānis: sarīvēti olbaltumi, pēc vēlēšanās — plāna majonēzes kārta.
Trešais slānis: daļa dzeltenumu.
Ceturtajā slānī var likt sieru un atlikušo majonēzi.
Lasi vēl: Kā parastā soda palīdz novērst blaugznas un pilnībā apturēt matu izkrišanu: sens “vecmāmiņas” paņēmiens
Dekorēšana.
Salāta virspusi rotājiet ar atlikušajiem dzeltenumiem un sieru — iznāk koša, svinīga un ļoti apetīti rosinoša kompozīcija. Pirms pasniegšanas salātu ieteicams nedaudz atdzesēt, lai garšas pilnībā savelkas kopā.
Kāpēc “Ziemas Zirgs” ir ideāli piemērots Jaunajam gadam?
Tas ir viegls, tāpēc lieliski līdzsvaro bagātīgo svētku galdu.
Izskatās svinīgi un oriģināli, ļaujot pārsteigt viesus bez liekas piepūles.
To var pasniegt gan porcijās, gan vienā lielā traukā.
Nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas, kas gandrīz vienmēr ir mājās.
Papildu ideja: salātu var pasniegt kārtās caurspīdīgā traukā vai izveidot “zirga silueta” dekoru — tas Jaunā gada galdam piešķirs īpašu šarmu un simboliku.

Sastāvdaļas:
Vistas olas — 3 gab.
Cietais siers — 150 g
Āboli (vēlams zaļi, saldskābi) — 3 gab.
Puse citrona (sula)
Majonēze — apmēram 2–3 ēd. k.
Sāls — pēc vēlmēm
Lasi vēl: Eņģeļi ir sagatavojuši pārsteigumu: 2025. gada novembra beigās šie cilvēki var iegūt patiesu laimi
Kāpēc patiesībā karoti krūzē atstāt nav ieteicams: atklāju, ko par to saka speciālisti
Lai jums labi garšo!










