Ak vai – vasaras svelme ir klāt! Eksperts atklāj, kā cīnīties ar svīšanu karstajā laikā (+5 noderīgi padomi)

Var teikt, ka siltākais gadalaiks jau ir atnācis! Laicīgi jagatavojās, jo drīzumā gaiss uzkarsīs vēl vairāk. Taču ir risinājums – ir daži knifiņi, kas šajā siltajā laika periodā liks svīst mazāk.

Kas ir svīšana?

Svīšana ir dabisks process, kura laikā organisms atbrīvojas no liekā šķidruma un toksīniem. Ir svarīgi atzīmēt, ka svīšana ir normāla parādība un nepieciešama ķermeņa termoregulācijai. Tomēr dažās situācijās pārmērīga svīšana var kļūt par problēmu, un tai ir jāpievērš īpaša uzmanība.

Ir dažādi iemesli, kas izraisa pastiprinātu svīšanu. Viena no galvenajām ir fiziskās aktivitātes, kuru laikā organisms ražo sviedrus, lai sevi atdzesētu. Svīšanu var izraisīt arī stress, nervu spriedze, paaugstināta apkārtējās vides temperatūra, asu ēdienu, alkohola, noteiktu medikamentu lietošana un citi faktori.

Ir vairāki sviedru veidi: apokrīns un ekrīns. Apokrīni sviedru dziedzeri atrodas padusēs, cirkšņa zonā un ap dzimumorgāniem. Šim sviedru veidam ir spēcīgāka smaka, jo tajā ir bagātāks tauku un olbaltumvielu sastāvs. Ekrīnie dziedzeri atrodas gandrīz visā ķermenī un rada sviedrus, kam nav spēcīgas smakas.

Kopumā svīšana ir svarīgs process, kas palīdz mūsu organismam regulēt temperatūru un atbrīvoties no kaitīgām vielām. Tomēr pārmērīgas svīšanas gadījumā jums jāsazinās ar speciālistu, lai noskaidrotu cēloņus un izvlēlēties atbilstošu ārstēšanas metodi.

Ir vairāki veidi, kā kontrolēt svīšanu karstajā laika periodā…

Ko darīt, lai vasaras karstumā mazāk svīstu?

Sekot līdzi savai ēdienkartei

Karstā laikā labāk neēst daudz asu ēdienu, čili piparus, čipsus, desiņas. Šajā laikā ieteicams lietot daudz ūdens, piena produktus, arbūzu, vīnogas, banānus un melones.

Lietot mazāk kofeīna

Tas ir atrodams kafijā un kolā. Fakts ir tāds, ka, jo vairāk kofeīna mēs uzņemam, jo ​​vairāk mēs svīstam.

Noteikti pareizs apģērbs

Vasarā labāk valkāt brīvas un elpojošas drēbes, kas izgatavotas no kokvilnas un lina.

Pretsviedru līdzeklis

Izmantot to papildus dezodorantam. Sausai ādai uz nakti ieteicams uzklāt pretsviedru līdzekli.

Personīgā higiēna

Censties mazgāt seju biežāk un vairākas reizes nomazgājieties dušā visas dienas garumā.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment