Alfrēds Rubiks atklāj, cik patiesībā liela ir viņa pensija

Bezskaidras naudas uzkrājumos AS “Swedbank” Lembergs deklarējis 577 225 eiro un 30 487 ASV dolārus (ap 27 766 eiro). Skaidrā naudā viņam ir uzkrāti 135 000 eiro.

Viņa īpašumā ir 1999. gada kravas furgons “VW Caddy”, 1997. gada automašīna “Opel Tigra”, piekabe “MAZ 81144”, motorlaiva “Sea Doo 205 Utopia” ar piekabi, kā arī sešas laivas. Lembergs izmanto arī 2015. gada automašīnu “Porsche Cayenne” un 2007. gada kravas automašīnu “Toyota Hilux”.

Bijušais politiķis Alfrēds Rubiks, kurš šogad septembrī nosvinēja 89. dzimšanas dienu, 56 gadu vecumā tika ieslodzīts cietumā, kur pavadīja vairākus gadus. 

 

Rubiks atceras, ka viņš tika ievietots četrvietīgā kamerā ar divstāvīgām gultām. Tualete bija vienkārši iekārtota stūrī, bez privātuma, un visas vajadzības bija jākārto stāvus vai tupus. Ūdens nebija pieejams brīvi – tas bija jālūdz no apsardzes, kura nesa vienu spaini dienā.

Kopš tā laika man šķiet, ka viss ārpusē smaržo pavisam citādi.

Lasi vēl: Kāpēc nekad nevajadzētu runāt par sevi sliktu, pat jokojot, par vecumdienām, grūtībām un citām dzīves stundām

Viņš kādu laiku uzturējās arī kamerā ar 37 ieslodzītajiem, tostarp diviem brāļiem, kas bija apsūdzēti noziegumā Pārdaugavā. Viņus abus iesēdināja man blakus, un tas nopietni bojāja nervus. Es modos katru reizi, kad kāds no viņiem piecēlās, jo nezināju, kas varētu notikt.

Cietumā viss var mainīties vienā mirklī. Rubiks piebilst, ka cietuma laiks ir iezīmējies visā viņa ķermenī.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment