Daudzi alu iemalko tikai Jāņos, bet tie, kuri to dzer teju katru dienu, staigā ar tā saukto alus vēderu. Vai tiešām liekajos kilogramos vainojams tikai alus? Vai visiem, kuri vairāk vai mazāk dzer alu, ar laiku rodas aptaukošanās? Vai miestiņā ir arī kaut kas labs un vērtīgs?
Nevis ēdiens, bet alkohols
Līdztekus ūdenim, tējai un kafijai alus ierindojas pasaulē visbiežāk lietoto dzērienu saraksta augšpusē. Tas garšo daudziem, lieliski papildina maltīti, veldzē slāpes un rada omulību.
– Alus gatavošana ir sava veida tradīciju kopums, jo atkarībā no ģeogrāfiskās izcelsmes un ražotāja atšķiras tā darināšanā izmantotie knifiņi, garša un rezultāts kopumā, – vērtē uztura speciāliste Lizete Puga.
Tevi arī varētu interesēt
Šķir lapu tālāk, lai lasītu vairāk:
Tevi noteikti interesēs
- Kā pabarot tomātu stādus, lai tie būtu dūšīgi un neizstieptos – labākie risinājumiby Anete Vītola
- Vairs nevāru kartupeļus biezenim. Paldies pavāram, kuru pazīstu, jo viņš man iemācīja gatavot savādāk, garšīgāk un vienkāršākby Jeļena Kuzmenko
- Mūziķis Ainars Mielavs skarbi izteicis par “Straumes” veidotājiem: Abiem latviešu džekiem ir nedaudz “aizbraucis jumts”by Laura Blūma