Daudzi alu iemalko tikai Jāņos, bet tie, kuri to dzer teju katru dienu, staigā ar tā saukto alus vēderu. Vai tiešām liekajos kilogramos vainojams tikai alus? Vai visiem, kuri vairāk vai mazāk dzer alu, ar laiku rodas aptaukošanās? Vai miestiņā ir arī kaut kas labs un vērtīgs?
Nevis ēdiens, bet alkohols
Līdztekus ūdenim, tējai un kafijai alus ierindojas pasaulē visbiežāk lietoto dzērienu saraksta augšpusē. Tas garšo daudziem, lieliski papildina maltīti, veldzē slāpes un rada omulību.
VIDEO:
– Alus gatavošana ir sava veida tradīciju kopums, jo atkarībā no ģeogrāfiskās izcelsmes un ražotāja atšķiras tā darināšanā izmantotie knifiņi, garša un rezultāts kopumā, – vērtē uztura speciāliste Lizete Puga.
Šķir lapu tālāk, lai lasītu vairāk:
Tevi noteikti interesēs
- Meteorologs Toms Bricis: brīvdienās iestāsies kārtīga ziema, bet no 15. decembra viss strauji mainīsies
- Rēzeknes veikala kasiere ”man pačukstēja” kāpēc nevajadzētu iepirkties pašapkalpošanās kasēs
- Visi brauca pie manis, lai par velti nosvinētu Vecgada vakaru – uztaisīju viņiem joku un aizslēdzu durvis
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Mans znots gandrīz savāca manus ietaupījumus, bet es uzrādīju čeku par 30 000 un palūdzu atbrīvot Mārupes dzīvokli
- “Omniva”, “DPD” un “Venipak” brīdina visus iedzīvotājus: ”To ir jāizdara pēc iespējas ātrāk”








