Atceries Angusu Makgaiveru no seriāla “Makgaivers”? Lūk, kā viņš izskatās tagad!

LOS ANGELES - MARCH 12: Richard Dean Anderson as MacGyver in the opening sequence of the action adventure television series, MacGyver. Image dated 1986. Image is a frame grab. (Photo by CBS via Getty Images)

“Makgaivers” (McGyver) ir producenta, režisora un scenāriju autora Lī Deivida Zlotova veidots amerikāņu asa sižeta piedzīvojumu seriāls septiņu sezonu garumā, kuru Amerikā pārraidīja no 1985. – 1992. gadam.

Arī Latvijas Televīzijas skatītāji bija iecienījuši šo seriālu un it īpaši galvenā varoņa Angusa Makgaivera lomas atveidotāju aktieri Ričardu Denu Andersonu (Richard Dean Anderson). 

Seriāla pirmā, otrā un septītā sezona tika uzņemta Losandželosā, trešā līdz sestā – Vankūverā. “Makgaivera” pēdējā sērija iznāca 1992. gada 25.aprīlī ABC televīzijas kanālā. 

Seriāls seko līdzi slepenā aģenta Angusa Makgaivera gaitām, kuru atveido aktieris Ričards Andersons. Makgaivers strādāja par Bumbu komandas tehniķi Vjetnamiešu kara laikā. Izmantojot savas enciklopēdiskās un fizikas zināšanas, Makgaivers risina sarežģītas problēmas, veidojot lietas no neparastiem priekšmetiem, izmantojot savu zviedru armijas nazi. Makgaivers ir pret vardarbību un ieroču turēšanu rokās (atskaitot dažas epizodes), kas ir saistīts a to, ka jaunībā viņš neuzmanīgas apiešanās ar ieroci dēļ ir nošāvis savu bērnības draugu.

Televīzijas seriāls ir bijis panākumiem bagāts un ieguvis ļoti daudz skatītāju atsaucību. Tas ir bijis populārs Amerikā un arī citviet pasaulē. 1994. gadā iznāca arī divas filmas: “Makgaivers: Atlantas pazudušie dārgumi” (“McGyver : Lost Treasures of Atlanta) un “Makgaivers: Taka uz pastardienu” (“McGyver: Trail to Doomsday”). 

Aktieris Ričards Andersons kļuva slavens ar Makgaivera lomu un bija panākumiem bagāts visu seriāla tapšanas laiku – 7 gadus. Vēlāk piedalījies vairāku filmu uzņemšanas procesā. Viņa ļoti iemīļota animācijas filma ir Simpsoni, tieši tādēļ vienā no epizodēm (Kiss, kiss, bang, Bangalore) parādījies arī viņš (pats ierunājis sava varoņa lomu). 

Šķir lapu tālāk, lai redzētu, kā aktieris izskatās tagad!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment