Apakšveļas kopšana – apakšveļa nav tāda pati kā citi apģērbi, un tai nepieciešama īpaša kopšana

Apakšveļa nav tāda pati kā citi apģērbi, un tai nepieciešama īpaša kopšana.

Lai bērnu, sieviešu un vīriešu apakšveļa būtu labā stāvoklī un kalpotu pēc iespējas ilgāk, ir svarīgi ievērot ražotāja norādījumus. Tās parasti ir izgatavotas no maigiem audumiem, kas ir viegli bojājami, tāpēc tās jāmazgā saudzīgā režīmā.

Esiet īpaši uzmanīgi, mazgājot mežģīņu biksītes, satīna biksītes un krūšturi ar zemu vidukli. Tie var viegli izstiepties vai sabojāties, ja izmantojat veļasmašīnu. Vislabāk tos mazgāt siltā ūdenī un ziepēs. Vispirms atšķaidiet ziepes siltā ūdenī, pēc tam samitriniet mazgājamo priekšmetu.

Jaunas apakšveļas mazgāšana

Jaunus krūšturus un biksītes pēc iegādes noteikti jāizmazgā pirms valkāšanas. Pārbaudiet uz izstrādājuma etiķetes norādīto ieteicamo temperatūru un mazgājiet atbilstošā temperatūrā. Ja izmantojat veļas mašīnu, pārliecinieties, vai to ļauj darīt etiķetē norādītās instrukcijas.

Lai izvairītos no iespējamiem bojājumiem, iegādājieties veļas maisiņu. Ūdens temperatūra nedrīkst pārsniegt 30°C. Neaizmirstiet paturēt prātā arī dažādu krāsu lietas – balto veļu turiet atsevišķi no citu krāsu veļas, lai tā labāk izmazgātos.

Veļas sagatavošana mazgāšanai veļas mašīnā

Pirms sākat mazgāšanu, apskatiet visas mazgājamās lietas. Ja tām ir bojājumi, plīsumi vai caurumi, salabojiet tos pirms sākuma. Pārliecinieties arī, vai visi āķīši un citi stiprinājumi ir droši piestiprināti.

Maiga apstrāde ar delikātiem priekšmetiem

Ar delikātiem priekšmetiem, piemēram, pielīmētiem dekoratīviem elementiem, saplēstiem priekšmetiem, dārgiem dizaineru izstrādājumiem un priekšmetiem, uz kuru ražotāja marķējuma ir aizliegta mehāniska apstrāde, piemēram, apakšveļu, jārīkojas uzmanīgi.

Veļas mazgājamās mašīnas režīmam jābūt iestatītam uz “delikāts”, un centrifugēšanai, žāvēšanai un ūdens temperatūrai jābūt minimālai, ne augstākai par +40°C. Papildu skalošana nodrošinās, ka tiek izskaloti visi mazgāšanas līdzekļi.

Mazgāšanas līdzekļa izvēle

Gēli ir labākā izvēle maigu priekšmetu mazgāšanai. Tie lieliski puto, rūpīgi izskalo un  audumus. Lai gan efektīvi ir mazgāt arī pulveri, tie var pilnībā neizšķīst un pēc skalošanas palikt šķiedrās. Audumu mīkstinātāji nav ieteicami, jo tie mēdz palikt uz auduma, īpaši uz sabojātām vietām un elastīgām lentēm.

Mazgāšana ar rokām: labākais veids, kā tīrīt maigus audumus

Mazgāšana ar rokām ir labākais veids, kā tīrīt maigus audumus mājās. Šāda metode pasargā apģērbu no bojājumiem vai nodilumiem, ko rada citi veļas mazgājamajā mašīnā vai žāvētājā esošie priekšmeti. Ražotāji bieži iesaka ar rokām mazgāt krūšturi, jo, mazgājot veļasmašīnā, krūšturi un audums, no kura tie ir izgatavoti, var izkļūt un sabojāt cilindru.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment