Apkaisiet šo pulveri zem kabaču, kāpostu un gurķu saknēm, un jūs izdalīsiet ražu saviem kaimiņiem: augļus vienkārši nebūs kur likt

Ir atklāts, ka kabači, kā arī saldie pipari, kāposti, gurķi, tomāti ļoti mīl vienu lētu pulveri, kas iegādājamas jebkurā piemājas aptiekā.

Šis lētais ekoloģiskais līdzeklis ir piemērots ne tikai kabačiem, bet arī citiem dārzeņiem dobē. Raža būs tik liela, ka varēsiet ar to dalīties.

Kalcijs un bors ir divi mikroelementi, kas piedalās augu šūnu sieniņu veidošanā. Tie tiek tērēti jaunu lapu un dzinumu veidošanai. Tie nepārvietojas pa audiem, bet tiek iestrādāti šūnas struktūrā.

Ja dārzkopji sāk barot dārzeņu dobes, izmantojot šo lēto līdzekli, viņus sagaidīs patiešām ļoti sulīga raža. Šāds mēslojums ne tikai piesātina augsni un pašu augu, bet arī pasargā no dažādām augu kaitēm un atgaiņā kaitēkļus, īpaši gliemežus, laputis, tauriņziežus u. c.

Vīrs Maijai pēc 16 laulībā nodzīvotiem gadiem paziņoja, ka grib šķirties; Par Maijas atbildi un sagatavoto “pārsteigumu” vēl tagad runā visa Teika

Runa ir par borskābes pulveri, ko var iegādāties aptiekā par pāris centiem. Tas var saglabāties līdz pat 5 gadiem. Uz 10 litriem ūdens nepieciešams 10 g pulvera. Vispirms bors jāieber traukā un jālej strauji verdošs ūdens, jo aukstā ūdenī tas slikti atšķaidās. Pēc tam jau var atšķaidīt ar aukstu ūdeni un uzreiz doties laistīt dobes. Uz vienu krūmu pietiek 1 litra. Taču ņemiet vērā, ka kabačus un kāpostus var laistīt tikai zem saknēm.

Lasi vēl: Vai dzīvniekiem patiešām ir instinkti? Kaķu, bruņurupuču un dzegužu piemērs sniedz atbildi

Dārzkopju vidū viedokļi par borskābi dalās. Daži to uzskata par īstu indi, tāpēc no tās izvairās, savukārt citi to uzskata par panaceju pret jebkuru kaiti un laista visu dārzeņu dārzā. Patiesība ir kaut kur pa vidu. Protams, augiem bors ir nepieciešams, bet tikai pumpuru veidošanās un augļu veidošanās laikā, jo šīs vielas trūkuma dēļ krīt ziedi, bet vēlāk arī olšūnas. Bora trūkums izraisa kabaču ražas samazināšanos.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Tāpēc, noteikti izmantojiet šo lielisko mēslojumu jūnija mēnesī, kad augļi vēl tikai veidojas, bet dariet visu ar mēru. Pilnībā pietiks, ja jūnijā veiksiet šo mēslošanu vienu reizi.

Arī interesanti: Sāks piepildīties sapņi: Globa nosaukusi četras zīmes, kuru sapņi piepildīsies šovasar

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment