Aplūkosim kā izskatās dzīvoklis Tokijas šaurākajā ēkā

Mūsdienu pasaulē, kurā pilsētu iedzīvotāju skaits katru gadu pieaug, mājokļa atrašana kļūst par arvien grūtāku uzdevumu. Tas jo īpaši attiecas uz valstīm, kurās ir augsts iedzīvotāju blīvums, piemēram, Japānu.

Šajā valstī ar vairāk nekā 125 miljoniem iedzīvotāju mikrodzīvokļu jēdziens ir kļuvis par ierastu lietu. Nekustamo īpašumu attīstītāji cenšas izmantot teju vai katru zemes metru, lai izvietotu ēkās pēc iespējas vairāk dzīvojamo telpu.

Ceļojumu blogeris Norms Nakamura nolēma izpētīt sīciņo dzīvoklīšu fenomenu un parādīt, kā Japānas būvnieki risina šo problēmu. Viņš dalījās ar video, kurā redzams “pats šausmīgākais mazais japāņu dzīvoklis”.

Videoklips ātri kļuva populārs, jo Norms iemūžināja vienu no šaurākajām ēkām Tokijā. Tā  būvēta no spilgti dzelteniem ķieģeļiem un tai ir trīsstūra forma, kas piesaista plašu uzmanību.

VIDEO:

Pārsteidzoši šaurā ēka

Ēka, kurā atrodas dzīvoklis, uzcelta uz zemes gabala, kas sākotnēji bija paredzēts autostāvvietai. Sākumā šķiet, ka pat viens cilvēks tur knapi ietilps, bet Normam izdevās iekļūt iekšā un izpētīt šo apbrīnojamo būvi. Kā izrādījās, šajā šaurajā mājā ir vairāki stāvi un dzīvojamās telpas.

Šaurība dzīvoklī

Kad blogeris iegāja vienā no dzīvokļiem, pirmais, kas viņam iekrita acīs, bija šaurā ieeja. Tik tikko pietika vietas, lai varētu novilkt kurpes.

Uzreiz aiz ieejas durvīm atradās miniatūra virtuves zona, bet blakus tai – mazītiņa vannas istaba. Neskatoties uz mitekļa niecīgo izmēru, projekta izstrādātājiem bija izdevies tajā ietilpināt teju visu sadzīvei nepieciešamo – pat vannu.

Lai gan Normam bija grūti apgriezties mazajā telpā, viņš apgalvoja, ka esot redzējis vēl mazākas vannas istabas.

 

Dzīvokļa lielākā istaba bija dzīvojamā telpa, kas, pēc Nakamuras teiktā, bija tikai 2,5 metrus gara. Istaba izskatījās tīra un gaiša, tajā bija daudz dabiskās gaismas. Taču, kā izrādījās, dekoratīvās ķieģeļu sienas bija veidotas no tapetēm ar ķieģeļu rakstu.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā – uzzināsim arī izmaksas šādam dzīvoklītim

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment