Aplūkosim kā izskatās dzīvoklis Tokijas šaurākajā ēkā

Dzīvošanas izmaksas

Īres maksa par šo 11 kvadrātmetru dzīvoklīti ir aptuveni 40 tūkstoši Japānas jenu (270 eiro) mēnesī. Jāmin, ka miteklī iekšā nav tualetes – lai to apmeklētu, jāiziet kāpņu telpā, kur iebūvēts tualetes pods.

Nakamuras video izraisīja plašu rezonansi skatītāju vidū, un daudzi pauda izbrīnu un neizpratni par to, kā iespējams dzīvot šādos apstākļos.

 

 

 

Skatītāju reakcija

Pēc videoklipa publiskošanas sociālajos tīklos parādījās daudzi komentāri no lietotājiem, kuri dalījās savos viedokļos. Daudzus no viņiem šokēja dzīvokļa niecīgais izmērs.

Kāds lietotājs pauda, ka tik maza telpa var negatīvi ietekmēt iedzīvotāju garīgo stāvokli, pat ja viņi nesirgst ar klaustrofobiju. Citi uzsvēra, ka dzīvošana šādos apstākļos, īpaši ģimenes lokā, būtu nepanesama, lai gan, pēc Tokijas mērauklas, īres maksas ziņā dzīvoklis ir salīdzinoši lēts.

Vairāki komentētāji arī minēja, ka dzīvot šādā dzīvoklī ir iespējams tikai tad, ja cilvēks ir jauns un viens, taču tas noteikti nav variants dzīvošanai ilgtermiņā.

Ne tikai Japānā

Līdzīgus mazus dzīvokļus var atrast ne tikai Japānā. Citās lielajās pasaules pilsētās, piemēram, Ņujorkā, iedzīvotāji nereti saskaras ar problēmu, kad par mazītiņu mājokli jāmaksā dārgi.

ASV ir labi zināms gadījums ar “sliktāko Ņujorkas dzīvokli”, kas bija ne tikai dārgs un niecīgs, bet tualete atradās ārpus mājokļa. Savukārt Honkonga ir kļuvusi slavena arī ar savām šaurajām “zārku mājām”, kurās cilvēki ir spiesti dzīvot lielā saspiestībā.

Noslēgums

Japāna, tāpat kā daudzas citas blīvi apdzīvotas valstis, saskaras ar dzīvojamo platību deficītu, liekot attīstītājiem veidot arvien kompaktākus mājokļus. Blogera Nakamuras pieredze skaidri parāda, cik mazi dzīvokļi var būt Tokijā.

Neskatoties uz minimālismu un šaurību, šādi dzīvokļi joprojām ir pieprasīti, jo īpaši starp vientuļiem cilvēkiem vai jauniem speciālistiem, kuri meklē mājokli par pieņemamu cenu pilsētas centrā. Tomēr ne visi ir gatavi dzīvot tik ekstrēmos apstākļos, un daudzi dod priekšroku plašākiem dzīvokļiem ārpus lielajām pilsētām.

Ja tev šis raksts šķita aizraujošs, atzīmē to ar “patīk” – mēs to novērtēsim! Priecāsimies arī par taviem komentāriem!

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment