Apmāni savu slikto noskaņojumu – šis 30 sekunžu triks tūlītēji uzlabos tavu garastāvokli!

Zinātne nebeidz pārsteigt – zinātnieki ir atklājuši efektīvu 30 sekunžu triku, kas tūlītēji uzlabos garastāvokli. Šis triks ir pavisam vienkāršs, bet visam ģeniālajam nemaz nevajag būt sarežģītam!

Divi studenti no McGill Universitātes Montreālas pilsētā Kanādā ir veikuši pētījumu ar 48 dalībniekiem. Pētījuma rezultāti atklāja, kā ikviens no mums ļoti ātri var uzlabot garastāvokli. Šis triks ir visai universāls, lai gan parasti katram ir savas metodes, kas uzlabo garastāvokli – vienam mūzika, citam būšana pie dabas, vēl kādam – ēšana. Šī trika galvenais mērķis ir raisīt patīkamas atmiņas un domas.

Pētījums atklāja, ka 30 sekundēs garastāvokli uzlabo mūzikas klausīšanās! Mūzika vislabāk atsauc atmiņas un, atkarībā no tā, kuras dziesmas klausies, var mainīt savu garastāvokli vai nu uz pozitīvo vai negatīvo pusi (bet kam gan vajadzētu pasliktināt savu garastāvokli?).

Respondentiem tika atskaņoti vairāki, iepriekš nedzirdēti instrumentālie skaņdarbi, kuru starpā bija gan ritmiskas un pacilājošas melodijas, gan lēnas un zemas toņkārtas melodijas. Izvelkot vidējo rādītāju no respondentu atbildēm – garastāvoklis mainās 30 sekunžu laikā kopš melodijas atskaņošanas sākuma.

Citi pētījumi iesaka klausīties The Beatles – Yellow Subamrine vai Mocarta 41. simfoniju, lai uzlabotu garastāvokli uz ilgāku laiku.

Lasi vēl: Kā vīrieša smarža ietekmē sievietes garastāvokli? Ir vērts zināt!

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment