Apnicis izskatīties pēc pusaudža pubertātes periodā? Lūk, kā tikt galā ar akni!

Nav šaubu, ka akne var būt ļoti kaitinoša – taču ir ļoti daudz kas, ko spējat darīt lietas labā, lai ārstētu šo ādas problēmu.

Pinnes, pumpas un pūtītes izraisa vairāki faktori – netīrumi, tauki, aizsprostotas poras, baktērijas un hormoni. Hormonālā disbalansa dēļ radītās pumpas un pinnes ir daudz grūtāk ārstējamas, taču, ja tās izraisīja jebkura cita problēma, ir pāris viegli veidi, kā no tām tikt vaļā. Mūsu šīs dienas ieteikumi parādīs jums, kā tikt vaļā no pumpām un pinnēm, nedodoties pie dermatologa.

5 veselīgi veidi ādas problēmu ārstēšanai

  1. Alveja

    Alveja ir labi zināma savu veldzējošo īpašību dēļ – domājams, ka jūs jebkad iepriekš esat izmantojuši alveju, lai ārstētu apdegumus. Tāpat alveja ir ļoti veselīga ādas iekaisumu ārstēšanai, šādi palīdzot ārstēt arī ādu un tās problēmas (šajā gadījumā akni). Iesmērējiet svaigu alvejas augu sejā vai izmantojiet speciālos alvejas līdzekļus.

  2. Ādas dezinfekcija ar citrusaugļu sulu

    Citrusaugļu sula – īpaši citronu sula – ir ļoti veselīga dažādu baktēriju iznīcināšanai. Ar vates tampona palīdzību uzklājiet citrusaugļu sulu tiešu virsū ādas problēmzonām.

  3. Ābolu etiķis

    Atšķaidiet ābolu etiķi ar ūdeni (nekad neizmantojiet ābolu etiķi pa tiešo!) un uzklājiet to uz sejas ādas, lai atbrīvotos no atmirušās ādas virskārtas. Nesatraucieties, jo smaka pazudīs, līdzko līdzeklis nožūs.

  4. Zaļā tēja jūsu sejas ādai

    Pagatavojiet tasīti spēcīgas zaļās tējas, ļaujiet tai atdzist. Tad uzklājiet šķirdrumu uz sejas ar vates tampona palīdzību. Zaļā tēja satur antioksidantus, kas ir labvēlīgi cilvēka ādai, turklāt tā spēj nogalināt dažus baktēriju veidus.

  5. Cīņa pret akni ar medus maskas palīdzību

    Medus ļoti mitrina ādu, turklāt tas spēj nogalināt mikrobus. Uzklājiet medu pa taisno uz sejas vai sajauciet to kopā ar citām sastāvdaļām (piemēram, auzu miltiem vai visparastāko bezpiedevu jogurtu), lai pagatavotu masku.

Lasi vēl: Kā mājas apstākļos ātri un efektīvi tikt galā ar aukstumpumpu? Pavisam vienkārši!

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment