Vēlos piedāvāt jūsu uzmanībai nelielu pavērsienu klasiskajā kartupeļu pankūku receptē — šoreiz tās top ne tikai no kartupeļiem, bet arī ar biešu piedevu. Vai esat gatavi pamēģināt ko citādu?
Kartupeļu pankūkas, protams, ir labi pazīstams ēdiens gandrīz katrai saimniecei, taču šoreiz izvēlējos papildināt tās ar bietēm — un rezultāts patiešām pārsteidz! Atliek tikai izvēlēties kvalitatīvas, sulīgas bietes, jo tieši tās būtiski ietekmē gala rezultātu. Ja ņemsiet to vērā, baudīsiet ļoti gardu ēdienu!
Lasi arī: Mans paziņa nav precējies – viņš meklē sievu, kas atbilst 9 nopietniem kritērijiem
Kartupeļi ir neitrāli, maigi un cietes bagāti — viņi darbojas kā lielisks pamats jeb “audekls” citām garšām. Bietes ir saldenas, ar zemišķu garšu un mazliet skābuma (it īpaši, ja tās ir ceptas vai marinētas). Šis saldums izceļas, kad tas kontrastē ar kartupeļu maigumu.
Bietes piedod pankūkām krāsu un sulīgumu, kamēr kartupeļi nodrošina kraukšķīgumu un stingrību. Kad šie abi tiek cepti kopā, rodas patīkama karamēlizācija — bietes kļūst vēl saldākas, un kartupeļu malas kļūst zeltainas un kraukšķīgas.
Receptes priekšrocība ir tā, ka kartupeļu pankūkas tiek pagatavotas – vienkārši, ātri un lēti! Visi dārzeņi tiek izmantoti neapstrādāti, kas arī ietaupa virtuvē pavadīto laiku.
Recepte:
1. Kartupeļus un bietes sarīvē uz rupjās rīves.
2. Sarīvē sīpolu.
3. Pievienojiet dārzeņiem sāli.
Tālāk seko ļoti svarīgs solis, ko nedrīkst izlaist
4. Pievieno vistas olu.
5. Pievienojiet miltus un samaisiet produktus.
Ja vēlaties, mīklai varat pievienot zaļumus.
6. Pannā uzkarsē augu eļļu.
Lasi vēl: Mēs apgriežam rozes rudenī, lai tās krāšņi ziedētu vasarā: pamatnoteikumi veiksmīgam rezultātam
7. Ar karoti liek mīklu un veido pankūkas.
8. Pagatavojiet pankūku uz mērenas uguns.
9. Apcep no abām pusēm līdz zeltaini brūnai garoziņai.
Ēdienu iesaku pasniegt ar skābo krējumu, vai arī pankūkām varat pagatavot pikantu mērci. Var ar skābo krējumu vai dabīgo jogurtu, maltus piparus un nedaudz ķiploku.
Recepte patiesībā ir ļoti vienkārša, taču tā ir tās priekšrocība – tā ir vienkārša, apmierinoša un, pats galvenais, veselīga. Bietes satur daudz vitamīnu. Neskatoties uz to, ka dārzenis tiek pasniegts termiski apstrādājot, lielākā daļa tajā esošo uzturvielu tiek saglabāta.
Produktu saraksts:
· bietes – 1 gab.;
· kartupeļi – 2 gab.;
· sīpols – 1 gab .;
· ola – 2 gab.;
· milti – 3 ēd.k.;
· sāls un garšvielas pēc garšas.
Mērcei:
· skābs krējums – 2 ēd.k.;
· dilles – ½ ķekars;
· ķiploki pēc garšas;
· sāls.
Labu apetīti!