Apstrādājam ērkšķogas no baltā aplikuma uz ogām un kāds ir tās rašanās iemesls

Ērkšķogas ir viens no nepretenciozākajiem krūmiem. Tas ir ziemcietīgs, ražīgs un neprasa īpašu aprūpi. Bet sēne diezgan bieži ietekmē šī auga lapas un augļus. Šodien mēs runāsim par to, kā cīnīties ar miltrasu un balto plankumu ērkšķogām.

Sē***u cēloņi

Miltrasa jeb sferoteka, kā arī septorioze jeb baltplankumainība ir izplatītas sēnīšu sl***bas, kas skar ērkšķogu krūmus. Bez pienācīgas ārstē***as sēne var pilnībā iznīcināt augu.

Viens no sli***as cēloņiem ir laika apstākļi. Mitrs un karsts klimats ir lieliska vide inf***iju attīstībai. Ir gandrīz neiespējami novērst sl***bu.

Lieliska imunitāte ir šādām ērkšķogu šķirnēm:

Senators,
Grušenka,
Koloboka,
Pavasaris,
Lada,
krievu,
Līdzstrādnieks,
malahīts,
Šenons,
Berils.
Vecāki augi, kas bieži tiek apgriezti, ir vairāk pakļauti sferotekas vai septorijas parādīšanās. Laika gaitā ērkšķogām ir nepieciešams arvien vairāk spēka, lai atgūtos pēc ikgadējās apgriešanas.

Lasi vēl: 3 zvaigžņu zīmes, kuras 2024. gada vasarā piedzīvos labu karmu

Miltrasa parasti ietekmē augļus, bet baltā plankumainība galvenokārt ietekmē lapas. Slim***s izraisa augļu un zaru izžūšanu.

Profilakse vai ārs***ana?

Kā profilakses līdzekli var izmantot dažādus tautas līdzekļus. Apstrādi veicu ar piena pre***ātiem. Lai to izdarītu, jums vajadzēs atšķaidīt 1 litru kefīra vai cita pienskābes dzēriena 9 litros ūdens un izsmidzināt krūmu ar iegūto sastāvu. Šī apstrāde jāveic katru nedēļu. Varat arī izmantot koksnes pelnu vai deviņvīru spēka šķīdumu. Lai to izdarītu, jums jāielej svaigi kūtsmēsli ar ūdeni un jāļauj nostāvēties 3-4 dienas, pēc tam iegūtais šķīdums jāatšķaida līdz 10 litriem un jāizsmidzina augs ar slotu. Tautas aizsardzības līdzekļi ir efektīvi tikai kā profilakses līdzeklis. Nav vēlams cīnīties ar sē***i, izmantojot tikai šīs metodes.

S***ti var izā***ēt, izmantojot fungicīdus. Ķimikālijas lieto uzreiz pēc infic***nās, bet ne vēlāk kā 20 dienas pirms ražas novākšanas. Izsmidzinu sausā, bezvēja laikā, galvenokārt no rītiem. Ērkšķogas var apstrādāt arī vēlu vakarā.

Pret septoriozi jeb miltrasu ir efektīvas šādas z***s:

Bordo šķidrums. Lai pagatavotu šķīdumu, jums jāsajauc 50 grami vara sulfāta un 150 grami kaļķa. Pulveri ielej ar litru silta ūdens, maisījumu rūpīgi samaisa, līdz tas izšķīst un pievieno vēl 3 litrus šķidruma. Rezultāts ir 1% Bordo maisījuma šķīdums. Tos var izmantot augu apstrādei pēc ziedēšanas. Pavasara apstrādei optimāls ir 3% šķīdums. Sastāvdaļu skaits jāreizina ar 3.

“Chomecin” var lietot augšanas sezonā. Šķīdumu gatavoju šādi: paciņu zāļu jeb 40 gramus atšķaidu 10 litros ūdens. Rūpīgi samaisiet un izsmidziniet visu krūmu.

Miltrasu jeb sferoteku var uzveikt ar šādiem savienojumiem:

“Fundazol” ir universāls līdzeklis , kas lieliski iedarbojas gan uz stādiem, gan uz pieaugušiem augļnesējiem. 10 gramus ķīmiskās vielas jāatšķaida 10 litros ūdens. Ārst***nu var atkārtot, bet ne vairāk kā 3 reizes sezonā.
“Topazs” iedarbojas 3 stundu laikā pēc uzklāšanas. Z***s kavē sē***u augšanu un izplatīšanos, lietus to diezgan ilgu laiku neizskalo, un tās var lietot pirms, ērkšķogu ziedēšanas laikā un pēc tās.

Lasi vēl: Milti ir neaizstājams palīgs dārzā! Mēs jums pateiksim, kā un kāpēc to izmantot

Previkur Energy ir fungicīds un pesticīds vienā pudelē. Apstrāde jāveic ļoti rūpīgi un stingri saskaņā ar instrukcijām. Nepievienojiet vairāk par 1,5 ml uz litru ūdens.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment