Pagatavots bez eļļas burtiski 20 minūtēs. Kad man piedāvāja nobaudīt vistas fileju ar čipsiem, es sākotnēji nevarēju noticēt, ka šāda kombinācija varētu mani pārsteigt ar ko īpašu.
Tomēr šī ēdiena garša kliedēja manas šaubas. Vistas fileja, kas marinēta sulīgā pikantā maisījumā un pārklāta ar kraukšķīgiem čipsiem, izrādījās ne tikai apetīti rosinoša, bet arī neticami sātīga. Šādu uzkodu var droši gatavot svētku galdam.
Sastāvdaļas:
Vistas fileja 1 kg.
Olas 1-2 gab.
Milti 2-3 ēdamkarotes
Sāls vai sojas mērce
Sinepes 1 ēdamkarote
Ķiploki 3 daiviņas
Čipsu iepakojums
Vispirms sagatavojiet vistas fileju: tā ir labi jānomazgā, jānosusina un jāsagriež porcijās.
Pievienojiet sāli (pēc garšas) ! Ne pārāk daudz, čipsi ir sāļi. Es pievienoju burtiski 1 ēdamkaroti sojas mērces un sāli nepievienoju. Nedaudz ķiploku un sinepju. Vistas fileju var marinēt dažādos veidos. Atstājiet vistu mērcē apmēram 15 minūtes.
Tikmēr ar rullīti vai rokām sasmalciniet čipsus drupatās.
Izvēloties čipsus vistas gaļas cepšanai, ir vērts pievērst uzmanību to garšai, jo tā būs galvenais elements, kas veidos ēdiena kopējo garšu un bagātību. Viens no labākajiem variantiem ir čipsi ar skāba krējuma un sīpolu garšu. Šī kombinācija piešķirs maigumu un vieglu pikantumu, veiksmīgi uzlabojot vistas gaļas garšu.
Vēl viens interesants variants varētu būt šķiņķi ar grila garšu. To saldi dūmakainā garša lieliski sader ar vistas gaļu.
Ja vēlaties ko pikantāku, čipsi ar čilli vai piparu garšu ļoti efektīvi akcentēs vistas gaļu, piešķirot tai ne tikai pikantumu, bet arī spilgtu krāsu.
Galu galā čipsu izvēle ir atkarīga no jūsu personīgajām vēlmēm. Eksperimentējiet ar dažādām garšām un atrodiet savas ideālās kombinācijas!
Pēc tam vistas gabaliņus apviļā miltos tā, lai tie pārklāj katru gabaliņu(bet ne biezā kārtiņā).
Atsevišķi saputojiet olas, man pietika ar vienu. Katru gabaliņu iemērc olā.
Pēc tam apcep čipsu gabaliņos.
Lasi vēl: Ar gredzeniem saistītas tautas zīmes! Zaudēt, nomest, atdot gredzenu
Sagatavotos gabaliņus izvietojiet uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, un 20-25 minūtes lieciet cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta 200 grādos pēc Celsija.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Taizemes viesus Latvijā pārsteidza vietējais dzēriens, kuru mēs dzeram ar gardu muti: “Kā jūs to vispār varat iedzert?”
- Cilvēki, kas dzimuši šajos datumos, ir veiksmes pavadīti visu viņu dzīvi
- Daudzviet ir iestājies pirmsziemas periods un sinoptiķi ir atbildējuši uz galveno jautājumu – vai būs vēl siltais laiks
- Daugavpils stacija… vilcienā iekāpj blondīne, viņai zvana telefons. Nejauši dzirdu sarunu, kuru līdz šim brīdim nespēju aizmirst
- Cik gan kauns man dažreiz ir par sievietēm: stāstu, kāpēc
- Pamanīju, ka vīramāte Biruta kaut ko ieber manai tējai, tāpēc samainīju krūzes – stāstu visu kas notika