Apviļā vistas gaļu čipsos un cepeškrāsnī: Ideāla uzkoda Ziemassvētkiem, Jaungada galdam

Pagatavots bez eļļas burtiski 20 minūtēs. Kad man piedāvāja nobaudīt vistas fileju ar čipsiem, es sākotnēji nevarēju noticēt, ka šāda kombinācija varētu mani pārsteigt ar ko īpašu.

Tomēr šī ēdiena garša kliedēja manas šaubas. Vistas fileja, kas marinēta sulīgā pikantā maisījumā un pārklāta ar kraukšķīgiem čipsiem, izrādījās ne tikai apetīti rosinoša, bet arī neticami sātīga. Šādu uzkodu var droši gatavot svētku galdam.

Sastāvdaļas:

Vistas fileja 1 kg.

Olas 1-2 gab.

Milti 2-3 ēdamkarotes

Sāls vai sojas mērce

Sinepes 1 ēdamkarote

Ķiploki 3 daiviņas

Čipsu iepakojums

Vispirms sagatavojiet vistas fileju: tā ir labi jānomazgā, jānosusina un jāsagriež porcijās.

Pievienojiet sāli (pēc garšas) ! Ne pārāk daudz, čipsi ir sāļi. Es pievienoju burtiski 1 ēdamkaroti sojas mērces un sāli nepievienoju. Nedaudz ķiploku un sinepju. Vistas fileju var marinēt dažādos veidos. Atstājiet vistu mērcē apmēram 15 minūtes.

Tikmēr ar rullīti vai rokām sasmalciniet čipsus drupatās.

Izvēloties čipsus vistas gaļas cepšanai, ir vērts pievērst uzmanību to garšai, jo tā būs galvenais elements, kas veidos ēdiena kopējo garšu un bagātību. Viens no labākajiem variantiem ir čipsi ar skāba krējuma un sīpolu garšu. Šī kombinācija piešķirs maigumu un vieglu pikantumu, veiksmīgi uzlabojot vistas gaļas garšu.

Vēl viens interesants variants varētu būt šķiņķi ar grila garšu. To saldi dūmakainā garša lieliski sader ar vistas gaļu.

Ja vēlaties ko pikantāku, čipsi ar čilli vai piparu garšu ļoti efektīvi akcentēs vistas gaļu, piešķirot tai ne tikai pikantumu, bet arī spilgtu krāsu.

Galu galā čipsu izvēle ir atkarīga no jūsu personīgajām vēlmēm. Eksperimentējiet ar dažādām garšām un atrodiet savas ideālās kombinācijas!

Pēc tam vistas gabaliņus apviļā miltos tā, lai tie pārklāj katru gabaliņu(bet ne biezā kārtiņā).

Atsevišķi saputojiet olas, man pietika ar vienu. Katru gabaliņu iemērc olā.

Pēc tam apcep čipsu gabaliņos.

Lasi vēl: Ar gredzeniem saistītas tautas zīmes! Zaudēt, nomest, atdot gredzenu

Sagatavotos gabaliņus izvietojiet uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, un 20-25 minūtes lieciet cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta 200 grādos pēc Celsija.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Leave a Comment