Ar 50 burkām nepietiks: no ķirbja gatavoti “ananāsi” iekaros ikvienu

Ķirbis nav tikai dārzenis, bet gan īsts dabas dāsnuma simbols. Tās izmantošana neaprobežojās tikai ar virtuvi.

Mēs piedāvājam jums ievārījuma recepti, kas aukstajā sezonā kļūs par iecienītāko cienastu uz galda.

Sastāvdaļas:

Cukurs — 6 ēdamkarotes;

krustnagliņas — 3 gab.;

ūdens — 750 ml; ( lai pārklātu ķirbjus)

smaržīgie pipari — 3 gab.;

galda etiķis 9% — 25 ml;

nomizotie ķirbji — 750 gr. (nomizots un sagriezts mazos kubiņos)

Lasi vēl: Viegli pagatavojamas vakariņas “Mamma atpūšas”: visu saliec, pagaidi un baudiet (ar iecienītākajām sastāvdaļām)

Pagatavošana:

Sagatavojiet ķirbi: Nomizojiet ķirbi, noņemiet sēklas un šķiedraino mīkstumu, un sagrieziet ķirbi mazos kubiņos.

Pagatavojiet sīrupu: Lielā pannā vai katlā ielejiet nepieciešamo ūdens daudzumu (apmēram 500 ml), pievienojiet cukuru, smaržo piparus un krustnagliņas. Uzkarsējiet uz vidējas uguns un pagaidiet, līdz sīrups sāk vārīties.

Pievienojiet ķirbi: Kad sīrups vārās, pievienojiet sagriezto ķirbi verdošajā sīrupā. Samaisiet, lai ķirbis būtu vienmērīgi pārklāts ar sīrupu.

Vāriet ķirbi: Turpiniet vārīt ķirbi sīrupā apmēram 15 minūtes, līdz ķirbis kļūst mīksts. Ik pa laikam apmaisiet, lai novērstu piedegšanu.

Pievienojiet etiķi: Gatavošanas beigās, pievienojiet etiķi (2 ēdamkarotes) un samaisiet. Noņemiet katlu no uguns.

Ievārījuma pildīšana burkās: Ķirbi uzmanīgi lieciet sterilizētās burkās, piepildot tās ar sīrupu līdz augšai. Aizskrūvējiet burkas ar sterilizētiem vākiem.

Lasi vēl: Pat Vanga no viņiem baidījās! Trīs enerģiskākās zvaigžņu zīmes

Apgāziet un atdzesējiet: Apgrieziet burkas otrādi (vākam uz leju) un pārklājiet tās ar siltu segu vai dvieli, lai tās lēnām atdziest un labi noslēdzas.

Uzglabāšana: Pēc pilnīgas atdzišanas ievārījumu var uzglabāt vēsā, tumšā vietā.

Kādam dzīvniekam tu esi līdzīga atbilstoši savai zodiaka zīmei

Labu apetīti! Šis ķirbju ievārījums būs lielisks papildinājums dažādiem ēdieniem, un tas sniegs patīkamu, nedaudz pikantu garšu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment