Grūti iedomāties mūsu virtuvi bez bietēm, kuras senie cilvēki lietoja kā ārstniecības līdzekli. Bietēs ir daudz vērtīgu vielu, tostarp kalcijs, dzelzs, A un C vitamīni, šķiedrvielas, mangāns un kālijs. Pat biešu lapas, tādas kā populārais mangolds, ir izplatītas uzturā.
Jāsaka, ka man nekad nebija patikušas bietes to zemes garšas dēļ, pat ja tās ir ļoti vērtīgas. Līdz nesenam laikam es tās ēdu ar nepatiku. Bet tagad es atklāju, ka bietes var izmantot arī svaigā veidā, un tas piedāvā garšīgus ēdienus. Jā, svaigas bietes ir ēdamas, un tās var lietot dažādos veidos!
Cilvēki iesaka neatteikties pret svaigām bietēm ar aizspriedumiem. Tie, kam bietes vispār negaršo, līdz pat šim brīdim nezina, ka bietes var padarīt arī garšai tīkamas. Skaidrs, ka dārzeni vienu pašu lietot nevajag. Bet ir daudz salātu recepšu, dažas no tām šeit minēsim.
Kūka “Zibens”: bez cepšanas, viegli un ātri pagatavojama. Patiess prieks garšas kārpiņām
Svaigu biešu salāti
Šie svaigu biešu salāti ir pagatavojami dažās minūtēs, to garša lieliski dažādos ierastās pusdienas un vakariņas. Tādu vieglu uzkodu var pasniegt pie treknas, smagas barības, tas uzlabos gremošanu.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Uzzināju, kāpēc mums patiesībā zvana, klusē un noliek klausuli – atklāju, kas īsti slēpjas aiz šiem dīvainajiem zvaniem
- “Esmu strādājis par pavāru ēdināšanas nozarē 15 gadus”: kāpēc es nekad neēdu ārpus mājas un neiesaku to darīt arī jums
- Nakts “koncerts”: kāpēc kaķi naktīs patiesībā ņaud un kā to novērst
- Kāpēc mūs pievelk konkrēti cilvēki – galvenie iemesli un pievilkšanās veidi
- No cik gadu vecuma Latvijas likums atļauj bērnu vienu atstāt mājās: ”Daļa vecāku nemaz nezina no cik”
- Manas mīļākās kotletes bez grama gaļas, kas ir ļoti vienkārši pagatavojamas, bet tik garšīgas









