Ar ko ir tik labi svaigie biešu salāti. Man izskaidroja un mājās tos taisu tagad biežāk

Sastāvdaļas:

1 biete

100 g valriekstu

3 ķiploka daiviņas

1 burkāns

3 ēdamkarotes majonēzes

Pagatavošana:

 

1. Notīrīt burkānus un bietes, sarīvēt uz rīves.

2. Sasmalcināt riekstus

3. Pievienot riekstus bietēm un burkāniem un aizdarināt ar majonēzi.

Pirmajā brīdī salāti izskatās vienkārši, tajos nav daudz sastāvdaļu, taču tiem ir spilgti izteikta un piesātināta garša. Rieksti, ķiploks un bietes lieliski papildina viens otru.

Svaigu biešu salāti ar āboliem

Sastāvdaļas:

1 biete

3 ēdamkarotes citronu sulas

2 vidēja lieluma āboli

1 ēdamkarote medus

1 ēdamkarote augu eļļas

Svaigi zaļumi – pētersīļi, dilles, baziliks

Pagatavošana:

1. Nomizo bietes, ābolu var nemizot. Sarīvē tos.

2. Pievieno medu, apslaki ar citronu sulu un atstāj uz 10 minūtēm iemarinēties.

3. Tad uzlej augu eļļu, pievieno zaļumus un sāli.

Pēc vēlēšanās var pievienot ķiplokus, vai sīpolus, bet man labāk patīk tieši tāds svaigs saldskābs variants. Starp citu, ja no bietēm rokas kļuvušas sarkanas, tās var notīrīt ar citronu sulu.

Svaigu biešu salāti ar kāpostiem

Sastāvdaļas:

1 biete

200g svaigu kāpostu

3 ēdamkarotes linu eļļas

1 kolrābis

2 āboli

1 ēdamkarote citronu sulas

Pagatavošana:

1. Sarīvē kolrābi, bieti un ābolus.

2. Sasmalcini kāpostus

3. Sajauc visas sastāvdaļas un apslaki ar citronu sulu.

4. Pievieno linu eļļu, visu samaisi un dekorē ar zaļumiem.

Šie salāti var palīdzēt tikt vaļā no daudzām slimībām, kas saistītas ar gremošanas sistēmu. Pēc vēlmes sastāvu var variēt. Piemēram, kolrābja vietā var ņemt redīsus. Tā salāti būs vēl sulīgāki.

Svaigu biešu salāti ar jogurtu

Šie salāti ne velti tautā nosaukti par skaistuma salātiem. Ja tos lieto regulāri, normalizēs ādas vielmaiņa, tā attīrīsies un atjaunosies sejas krāsas veselīgums.

Sastāvs:

150 g žāvētu plūmju

150 g valriekstu

1 biete

150 g jogurta

1 tējkarote medus

Pagatavošana:

1. Plūmes aplej ar vārošu ūdeni un atstāj uz 30-40 minūtēm (atkarībā no to sausuma).

2. Bieti sarīvē, izmirkušās plūmes sagriez gabaliņos. Savieno sastāvdaļas.

3. Sasmalcini valriekstus, pievieno klāt bietēm un plūmēm.

4. Ielej salātos medu un aizdarini ar jogurtu.

Tici, šie salāti ir ļoti garšīgi, tiem piemīt augsta vērtība. Tas ir viens no veidiem, kā veiksmīgi iekļaut savā ēdienkartē bietes, un pie viena uzlabot savu izskatu.

Svaigu biešu salāti ar sieru

Pēc šiem salātiem es aizmirsu par savu nepatiku pret bietēm. Bietes saldums līdzsvarojas ar siera sāļumu – tāds pikants savienojums nevienu neatstās vienaldzīgu! Tas ir lielisks papildinājums pamatēdienam vai arī patstāvīga uzkoda.

Sastāvdaļas:

2 nelielas bietes

2 burkāni

3 ķiploka daiviņas

150 g fetas vai mīksta brinzas siera

2 ēdamkarotes krējuma

Sāls, pipari, pētersīļu zaļumi

Pagatavošana:

1. Nomizo dārzeņus.

2. Sarīvē bietes un burkānus.

3. Ķiplokus sasmalcini vai izspied caur spiedi

4. Sieru sagriez nelielos kubiņos.

5. Visu bļodiņā sajauc, pievieno krējumu, garšvielas un zaļumus.

Svaigu biešu salāti galvenokārt sastāv no šīm divām sastāvdaļām. Tu vari mēģināt dažādas variācijas, pievienojot riekstus, sīpolus, krējuma vietā augu eļļu. Jauna diena – jauni salāti! Tādā veidā tu varēsi izmantot uzturā agrāk netīkamu dārzeni kaut visu nedēļu un sajust, kādu pozitīvu ietekmi tas atstās uz tavu veselību.

Tā man vecumdienās iegaršojās bietes, un mans organisms par to ir neizsakāmi pateicīgs.

Bietes ir arī lēts variants vājēšanai, jo tās gandrīz nesatur taukus un kalorijas Vēl tajās ir daudz antioksidantu. Bietes ir pazīstamas kā folijskābes avots (vitamīns B9). Ko tu domā par svaigiem dārzeņiem un vai tādi ir tavā ēdienkartē?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment