Ar ko rudenī apstrādāt zemeņu krūmus, lai nākamgad būtu tīra un liela raža

Ja vasaras beigās vai rudenī neapstrādāsiet zemeņu krūmus, jūs liegsiet sev lielu daļu ražas. Ticiet man, es zinu, par ko runāju. Pavasarī zemeņu kaites nav tik akūtas kā sezonas beigās, un šķiet, ka krūmi ir tīri un vispār ideāli. Bet paskatieties uz tiem augusta beigās vai septembrī, un jūs ieraudzīsiet ka viss ir slikti “krāsu gammu”: no plankumainības līdz miltrasai.

Visas šīs kaites neļauj zemenēm jūnijā pilnvērtīgi ienest augļus. Tāpēc pieredzējuši dārzkopji uzbrūk slim***m to saasināšanās kulminācijā – augustā vai septembrī, bet ne vēlāk.

Šeit ir saraksts ar galvenajām zemeņu kaitēm: pelēkā puve, miltrasa, ādas puve, baltais augļu puve, antraknoze, sakņu puve, fuzārija puve, septorioze un vēl 3 plankumaino veidi. Saraksts noteikti ir iespaidīgs, taču ir brīnišķīgs līdzeklis, kas apturēs un ārstēs krūmus. Lai iegūtu šo līdzekli, es sajaucu 2 fungicīdus 10 litros ūdens un apsmidzinu zemenes un zemi apkārt.

Lasi vēl: Vieglie kāpostu, apelsīnu un burkānu salāti: garšīgi, vienkārši, veselīgi

Noteikti pierakstiet šos 2 līdzekļus savā dārza blociņā, jo šī informācija ilgi nepaliks prātā, un ar zemeņu slim***m neviens netiks galā labāk.

Pirmais līdzeklis ir Topaz. Topaz ir ļoti efektīvs specializēts sistēmisks fungicīds sēklu, kauleņu, ogu un dārzeņu kultūru aizsardzībai. Zemenēm tas ir ideāli piemērots. Pēc apstrādes kaitīgās baktērijas zaudē spēju aktīvi vairoties, un patogēno sēņu augšana pakāpeniski apstājas. Atšķaidiet 4 mililitrus preparāta 10 litros ūdens.

Otrais līdzeklis ir Horus. Šis līdzeklis labi cīnās ar cita veida zemeņu kaitēm, iekļūst zemeņu šūnās un iznīcina no iekšpuses. Minimālais apstrādes slieksnis ir +10, tāpēc mēs veicam smidzināšanu augustā vai septembrī.

Aunam – sarkans, Jaunavai – zaļš. Kādam jābūt katras zodiaka zīmes maciņam, lai tas piesaistītu naudu

Netoksisks, drošs cilvēkiem, videi, tostarp ūdenstilpēm. Atšķaidiet 2 gramus vielas 10 litros ūdens kopā ar Topaz un izsmidziniet augus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment