Ar sliktiem jaunumiem klajā nākusi Degvielas tirgotāju asociācija, kas skar Latvijas autovadītājus

Ieva Ligere, Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas izpilddirektore, informēja aģentūru, ka nākamajā laikā nav prognozēts ievērojams degvielas cenu kritums.

 

Viņa uzsvēra, ka degvielas cenām ietekmējusi pēdējo mēnešu notikumi Tuvajos Austrumos un nesenā vienošanās starp Naftas eksportētājvalstu organizāciju (OPEC), kurā tika nolēmts turpināt naftas ieguves samazinājumu, kas uztur augstas naftas cenas.

Iepriekš tika paziņots, ka no 2. aprīļa līdz 8. aprīlim Latvijā 95.oktāna benzīna vidējā cena palielinājās par 2,6%, bet dīzeļdegvielas vidējā cena pieauga par 1,7%, liecina apkopotie dati no Eiropas Komisijas (EK).

 

Tādējādi Latvijā par litru 95.oktāna benzīna vidēji maksāja 1,753 eiro, bet dīzeļdegvielas vidējā cena bija 1,695 eiro par litru.

Latvijā lētākā degviela bieži mainās atkarībā no tirgus dinamikas un laika perioda. Degvielas cenas regulāri svārstās, ietekmējoties no dažādiem faktoriem, piemēram, starptautiskajām naftas cenām un valūtas kursiem. Parasti ir novērojama degvielas cenās atšķirība gan starp dažādām degvielas uzpildes stacijām, gan reģioniem Latvijā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Lētākā degviela tiek atrasta, salīdzinot cenas dažādās uzpildes stacijās un izvēloties to, kur ir zemākas cenas. Tajā pašā laikā var būt noteikti periodi vai akcijas, kad kāda stacija piedāvā degvielu par zemāku cenu, tādējādi padarot to par visizdevīgāko izvēli brīdī.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment