Ar to mēs barojam peonijas: tās viegli pārziemo, bagātīgi zied – smarža visiem dārzkopjiem

Ar ko barot peonijas tieši tagad: pieredzējuši audzētāji atklāja noslēpumus.

Peonijas ir pazīstamas ar savu ilgmūžību – tās var augt vienā vietā desmitiem gadu, ja tās tiek pienācīgi koptas. Peonijas dod priekšroku saulainām vai daļēji ēnainām vietām ar labi drenētu augsni. Tām ir nepieciešama regulāra laistīšana, īpaši sausos periodos, un ikgadēja augsnes bagātināšana ar kompostu vai minerālmēsliem.

Ir vairāk nekā 30 peoniju sugu un neskaitāmas šķirnes, kas tiek audzētas dažādiem mērķiem. Tās galvenokārt tiek iedalītas divās grupās – zālaugu peonijas (klasiskās dārza peonijas) un koku peonijas (lielākas un ilgstošākas ar koksnainiem stublājiem).

Peonijas bieži tiek uzskatītas par mīlestības, veiksmes, laimes un godbijības simbolu. Ķīnā peonijas tiek sauktas par “ziedu karalienēm” un tiek uzskatītas par godības un bagātības simbolu. Šo ziedu bieži izmanto kāzu pušķos, dekorācijās un svinībās, kā arī floristikā.

 

Kopšanas nozīme

Daudzi vasaras iedzīvotāji savā īpašumā stāda puķu dobes.. Iestājoties rudenim, nepietiek ar to, ka puķu dobes ir jāaizsargā no gaidāmajām salnām. Tās ir jāmēslo, un šim nolūkam tiek izmantotas dažādas metodes.

Rudens barošana peonijām ir nepieciešama, jo tā piesātina augus ar barības vielām un stiprina to imunitāti – neviena kaite vai sals to eksistenci neapdraudēs. Pieredzējuši vasaras iedzīvotāji, kā likums, ņem kūtsmēslus, banānu mizas vai čaumalas.

Mēslojuma mēslošanas pamatā ir pārgatavināts mēslojums, nevis svaigs komposts, kas var būt kaitīgs.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu precīzu metodi

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment