Arbūza sagatave ziemai burkās: bez sterilizācijas un etiķa

Es vienmēr savus viesus ziemā pārsteidzu ar arbūzu! Gardums ir garantēts. Viņi pat ēd ar visu mizu.

Un tas ir arī milzīgs pluss, ka šāds gardums tiek vienkārši uzglabāts dzīvoklī.

Ideja sagatavot arbūzu ziemai man radās pirms vairākiem gadiem. Izmēģināju vairākas receptes un izvēlējos šo. Es gatavoju šo vairākus gadus pēc kārtas, un man nebija palikusi neviena burka.

Tas ir arī ļoti labs veids, kā “saglabāt” ne pārāk gatavu un ne pārāk garšīgu arbūzu. Šāda veida arbūzi ir ļoti piemēroti šim ēdienam. Teikšu vēl vairāk, nevajag šādi sagatavot pārgatavojušos arbūzu, nekas labs beigās nesanāks. Pārbaudīts.

Sastāvdaļas:

Recepte 1 3 litru burkai:
Arbūzs – 1,8 kg.
Cukurs – 3 ēd.k.
Sāls – 1 ēd.k. nav slaidu.
Citrons (citronskābe) – 1 tējk.
Ūdens – cik derēs (apmēram 1,5 litri).

Šai sagatavošanai es ņemu arbūzus ar zaļu “asti”.

Skatiet fotoattēlu zemāk. To labajā pusē esošo arbūzu nedrīkst izmantot konservēšanai.

Gatavošana

Es arbūzu labi nomazgāju ar sodu. Šis solis ir ļoti svarīgs. Arbūzu nomazgāju ar ūdeni, pārkaisu ar dzeramo sodu un berzēju ar metāla sūkli. Tad nomazgāju ar ūdeni un noslauku sausu.

Arbūzu sagriezu divās daļās. Pēc tam katru pusīti sagriezu četru līdz piecu centimetru gabalos. Es aiztaisu arbūzu 3 litru burkās.

Un tagad es sagriezu katru gabalu vēl piecos gabalos. Rezultāts ir arbūzu trīsstūri.

Ja vēlaties, varat noņemt mizu, bet es pārklāju arbūzu ar mizu. Man labāk patīk šādi.

Es nesterilizēju burkas, neredzu tam jēgu. Izmazgāju kvalitatīvi un domāju, ka ar to pietiek.

Burciņas apakšā ieliku divas upeņu lapas (tas nav obligāti). Bet ar jāņogu lapām arbūzs sanāk kraukšķīgāks.

Arbūzu burciņās saliku diezgan cieši, bet nespiežu, lai katrs gabals galu galā ir vesels un nesaspiests.

Lasi vēl: Tamaras Globas prognoze visām Zodiaka zīmēm aptumsumu periodā: Esiet īpaši uzmanīgi pret notikumiem ap jums

Trīs litru burkā ietilps 1,8 kg arbūza.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment