Tagad burciņā ieleju verdošu ūdeni līdz pašai augšai, lai visi arbūza gabaliņi būtu pārklāti ar ūdeni un pārklāju ar vāku, bet nepieskrūvēju. Es atstāju to pusstundu.
Tagad jums ir nepieciešams notecināt ūdeni no burkām. Tieši ar šo ūdeni es pagatavošu marinādi. Pievienoju vēl 80 ml vārīta ūdens, lai beigās man noteikti pietiktu marinējumam.
Man ir šādas sālījuma proporcijas uz trīs litru burku:
Cukurs – 3 ēd.k.
Sāls – 1 ēdamkarote.
Citronskābe – 1 tējk.
Es uzlieku marinādi uz plīts un uzvāra. Ļaujiet vārīties burtiski 2 minūtes, izslēdziet to un nekavējoties salēj burkās līdz pašai augšai, pat ja tas nedaudz pārplūst.
Es neaizveru vāku uzreiz, pagaidu pusminūti, ļauju gaisa burbuļiem izplūst un tad cieši aizveru vāku. Es izmantoju pagriežamu vāciņu.
Ietinu burkas dvielī vai segā (kā pie kā esi pieradis) un atstāju tā uz pāris dienām.
Tad ielieciet to pagrabā vai vienkārši atstājiet dzīvoklī, bet tumšā vietā. Nekas nepūšas un nesprāgst, esmu ne reizi vien pārbaudījusi.
Lasi vēl: Ātra, viegla recepte itāļu ābolu cepumiem, kas ļaus jums izbaudīt gardus cepumus nepiesakaroties mīklai
Ja kāds šaubās, izmēģiniet vienu burciņu. Pagatavošana ir ļoti vienkārša un neaizņem daudz laika. Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Dēls palūdza visu dienu pieskatīt mazmeitu, bet ēdienu no ledusskapja ņemt nevarēju: stāstu, kā es rīkojos
- Olivjē salāti ar citu un gardāku gaļu kā klasiskajā variantā un “rozīnīti”- lieliska svētku ēdiena recepte
- Traks janvāris: no nulles līdz 21; Atkušņi, salnas un sniega vētras – sinoptiķi samulsina ar laika prognozēm Jaunajam gadam un svētkiem
- Es pajautāju vecmāmiņai, ko viņi ēda Jaunajā gadā PSRS; 7 ēdieni, kas atšķiras no mūsdienu ēdieniem
- Vienā no Latvijas pilsētām durvis vēris vaļā jaunais ”Rimi”, tomēr cilvēki nikni par stāvvietas noteikumiem
- Pašizsējas puķes nav sliktākas par petūnijām: tās zied īpaši krāšņi, bet par stādiem uz palodzes var aizmirst uz visiem laikiem













