Armēniete atklāja man 5 knifiņus, kā izmantot lauru lapas ne tikai kulinārijā, lai arī pie mums neviens tā nedara

Vienā no atvaļinājumiem mēs ar ģimeni devāmies ceļojumā uz Armēniju. Atpūta bija vienkārši lieliska, un dabas skaistums tur ir neticams – vārdiem to pat nevar aprakstīt.

Pirms došanās mājup nolēmām apmeklēt vietējo tirgu. Es biju pārsteigta par lauru lapu pārpilnību. Pienāca vietējā tirgotāja, kas dalījās ar vairākiem interesantiem padomiem, kā lauru lapas var izmantot ne tikai ēdiena gatavošanā.

 

Cīņa ar zivju smaku

Kad cepam zivis, tās smarža izplatās pa visu māju. Pat ar atvērtiem logiem un ieslēgtu tvaika nosūcēju, smaka var saglabāties ilgstoši. Lai atbrīvotos no tās, aizdedz lauru lapu. Tā gruzdēs un piepildīs telpu ar lauru koka aromātu. Vienkārši aizdedz lauru lapu un atstāj to virtuvē uz 10 minūtēm.

Lasi arī: Vecmāmiņas paņēmiens, kas patiešām darbojas – visefektīvākais līdzeklis pret pelējumu uz logiem

Odu un mušu atbaidīšana

Vasaras vakarā odi un mušas ir īpaši kaitinoši. Lai tos aizgaiņātu, novieto lauru lapu pie logiem, ventilācijas atverēm vai balkona durvīm. Asais lauru aromāts atbaidīs kukaiņus. Vari izmantot arī lauru ēteriskās eļļas, noslaukot ar tām logu vērtnes un durvju ailes.

Ja tev ir 2 olas un 3 kartupeļi, pagatavo šo izcilo ēdienu: mainot pildījumu, vari to taisīt kaut katru dienu

Putraimu aizsardzība pret pārtikas kodēm

Daudzi cilvēki saskaras pārtikas kožu problēmu putraimos. Lai novērstu šo kukaiņu iekļūšanu putraimu vai miltu paciņās, ievieto tajās lauru lapu. Pārtikas kodes nespēj paciest lauru smaržu, un tavi putraimi paliks neskarti.

Tomēr labākie padomi vēl tikai sekos!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment