Armēniete atklāja man 5 knifiņus, kā izmantot lauru lapas ne tikai kulinārijā: pie mums neviens tā nedara

Reiz atvaļinājuma laikā mēs ar ģimeni devāmies ceļojumā uz Armēniju. Atpūta izdevās vienkārši brīnišķīga, un daba tur ir elpu aizraujoša – to nevar aprakstīt vārdos.

Pirms došanās mājup nolēmām iegriezties vietējā tirgū. Man acis iepletās no lauru lapu pārpilnības. Pie mums pienāca vietējā pārdevēja un pastāstīja vairākus interesantus veidus, kā izmantot lauru lapas ne tikai kulinārijā.

Zivju smakas novēršana cepšanas laikā

Kad mēs cepam zivis, tās aromāts izplatās pa visu mājokli. Pat ja logi ir atvērti un tvaika nosūcējs darbojas, smaka var saglabāties ilgi.

Lai atbrīvotos no tās, aizdedz lauru lapu. Tā gruzdēs un piepildīs telpu ar lauru koka aromātu. Vienkārši aizdedz lauru lapu un atstāj to virtuvē uz 10 minūtēm.

Kuras lapas tomātiem nekad nedrīkst apgriezt: ja to izdarīsiet, ražu nesagaidīsiet nekad!

Odu un mušu atbaidīšana

Vasaras vakarā odi un mušas ir īpaši kaitinoši. Lai tos aizgaiņātu, novieto lauru lapu pie logiem, ventilācijas atverēm vai balkona durvīm. Asais lauru aromāts atbaidīs kukaiņus. Vari izmantot arī lauru ēteriskās eļļas, noslaukot ar tām logu vērtnes un durvju ailes.

 

Putraimu aizsardzība pret pārtikas kodēm

Daudzi cilvēki saskaras pārtikas kožu problēmu putraimos. Lai novērstu šo kukaiņu iekļūšanu putraimu vai miltu paciņās, ievieto tajās lauru lapu. Pārtikas kodes nespēj paciest lauru smaržu, un tavi putraimi paliks neskarti.

Zvaigznes 2024. gada jūnija beigās gatavo pārsteigumus trim zīmēm – Vasilisas Volodina prognoze

Tomēr labākie padomi vēl tikai sekos!

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pašus labākos  veidus kur izmantot lauru lapu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment