Aromātiski ābolu mafini ar vegānu vaniļas glazūru – ātri un ļoti gardi

Aukstās dienās, kad gaiss smaržo pēc kanēļa un rokas sniedzas pēc silta dzēriena, kārojas kaut kas mājīgs un maigs. Dalāmies ar recepti, kas ir kļuvusi ļoti populāra dabiskās virtuves cienītāju vidū: vegāniski kukurūzas un ābolu mafini.

Bez olām un piena produktiem, tomēr ar maksimālu garšu, tekstūru un aromātu. Un ar bērnības pieskaņu, kad mamma cepa ābolu pīrāgu un virtuve bija piepildīta ar siltumu. Šis deserts rada līdzsvaru starp mājas komfortu un mūsdienu jūtām, jo ​​tas ir pilnībā vegānisks un neprasa nekādas sarežģītas sastāvdaļas.

Sastāvdaļas

Kviešu milti 150 g

Kukurūzas milti 50 g

Brūnais cukurs 125 g

Cepamais pulveris 12 g

Sāls pēc garšas

Kanēlis pēc garšas

Vaniļa pēc garšas

Augu piens (sojas, auzu vai mandeļu) 125 ml

Augu eļļa 125 ml

Āboli 1

Pēc izvēles

Sasmalcinātas mandeles

Vegāns vaniļas krēms

Mafinu pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 °C. Lielā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas. Ielej pienu un eļļu, samaisot līdz gludai masai. Pievieno sagrieztu ābolu un uzmanīgi iecilā mīklā. Ielej mīklu kēksiņu formiņās.

VIDEO:

Cep 20 minūtes 160 °C  temperatūrā, pēc tam palielini temperatūru līdz 180 °C un cep vēl 7–10 minūtes, līdz virspuse ir zeltaini brūna. Atdzesē pirms pasniegšanas vai pirms glazūras uzklāšanas.

Vegānu vaniļas glazūra

Sastāvdaļas

100 ml augu piena

1-2 tējkarotes cukura

1 tējkarote kukurūzas cietes

¼ tējkarotes vaniļas ekstrakta

Kanēlis pēc garšas

Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Izšķīdiniet kukurūzas cieti 2 ēdamkarotēs auksta piena. Uzkarsējiet atlikušo pienu ar cukuru, vaniļu, kanēli un sāli, bet neuzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai.

Ielejiet kukurūzas cietes maisījumu un, maisot, vāriet 2-3 minūtes, līdz tas sabiezē. Nedaudz atdzesējiet un uzklājiet uz mafiniem vai pasniedziet atsevišķi.

Pasniedziet mafinus siltus ar tasi latte, zāļu tējas vai karstvīna. Dekorējiet ar mandelēm, karamelizētiem āboliem vai šķipsniņu kanēļa virsū. Un, ja vēlaties tos pārvērst par īstu desertu, pārgrieziet tos uz pusēm un piepildiet ar vaniļas krēmu vai karoti riekstu sviesta.

Šie mafini ir pierādījums tam, ka vienkāršība var būt garšīga. Nedaudz kukurūzas miltu, ābols, jūsu iecienītākā tase kafijas, un rudens kļūst tikai siltāks.