Aromātisks ābolu ievārījums 10 minūtēs: vienkāršs un gards, bet ziemā lieliski piemērots saldajiem pīrāgiem

Ābolu ievārījumu taisu katru sezonu, jo man patīk, ka ziemā varu atvērt burciņu un izmantot tās saturu aromātisku saldo pīrāgu un citu našķu pagatavošanai.

Turklāt man garšo svaigi ceptas maizes šķēle, uz kuras uzsmērētas dažas karotes mana ābolu garduma. Tas rada īpašu mājīgumu un siltumu!

Gatavojot ābolu ievārījumu, dodu priekšroku cietām, bet saldām ābolu šķirnēm.

 

Sastāvdaļas:

2 kg ābolu;

1 kg cukura;

Naža gals citronskābes.

Pagatavošanas gaita:

Ābolus nomazgāju, sagriežu mazos gabaliņos un ievietoju dziļā katlā.

Ābolus pārkaisu ar cukuru, samaisu un atstāju uz 1 stundu.

Uzlieku katlu uz plīts, uzkarsēju līdz vārīšanās temperatūrai un pievienoju citronskābi. Vāru 10 minūtes.

 

Pārlieku ievārījumu sterilizētās burkās un aizskrūvēju vākus.

Lūk, kāda vienkārša ābolu ievārījuma recepte! Tikai 10 minūtes, bet rezultāts ir iespaidīgs!

Bet kā jūs gatavojat ābolu ievārījumu? Pastāstiet, lūdzu, komentāros. Ja raksts jums noderēja, atzīmējiet to ar “patīk” un dalieties sociālajos tīklos!