Vai atceraties to īpašo, aromātisko un gardu našķi no bērnība – žagariņus? Izrādās, ka tos pavisam viegli var pagatavot arī mājās.
Saldie žagariņi daudziem ir pazīstama garša no bērnības. Tie ir viegli pagatavojami un neticami garšīgi. Šī recepte ļaus jums viegli pagatavot kraukšķīgu un gaisīgu desertu visai ģimenei.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Milti – 300 g
Kefīrs vai skābais krējums – 2 ēdamkarotes
Cukurs – 2 ēdamkarotes
Olas – 2
Sāls – 1 šķipsniņa
Saulespuķu eļļa – 150 ml (cepšanai)
Pūdercukurs – pēc garšas (dekorēšanai)
Klasisko žagariņu pagatavošana
Piemērotā bļodā sajauciet olas, granulēto cukuru un sāli. Sakuliet līdz gludai masai. Pievienojiet skābo krējumu vai kefīru un rūpīgi samaisiet.
Pakāpeniski pievienojiet iepriekš izsijātus miltus, mīcot, līdz izveidojas mīksta un elastīga mīkla, kas nelīp pie rokām. Miltu var būt nepieciešams nedaudz vairāk vai mazāk atkarībā no mīklas tekstūras.
Izrullējiet mīklu plānā, caurspīdīgā kārtā, apmēram 2-3 mm biezumā. Sagrieziet izrullēto mīklu apmēram 3-4 cm platās strēmelēs. Katras strēmelītes centrā izveidojiet garenisku iegriezumu. Izveriet vienu strēmelītes galu caur iegriezumu, izveidojot dekoratīvu pīrāgu.
Uzkarsējiet eļļu dziļā pannā vai katlā. Tai jābūt pietiekami karstai, lai pīrāgs cepšanas laikā varētu brīvi peldēt. Apcepiet pīrāgu no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai.
Novietojiet gatavo pīrāgu uz papīra dvieļiem, lai noņemtu lieko eļļu. Bagātīgi pārkaisiet ar pūdercukuru un pasniedziet ar tēju.
Lai iegūtu interesantāku garšu, varat pievienot nedaudz vaniļas vai rīvētu citrona miziņu. Lai žagariņi būtu kraukšķīgāki, mīklai pievienojiet karoti degvīna vai konjaka.
Nepārpildiet pannu, vienlaikus cepot pārāk daudz žagariņu, pretējā gadījumā eļļa zaudēs savu temperatūru. Sekojiet līdzi eļļai, lai cepumi nepiedegtu.

        







