Ārzemju sinoptiķi brīdina par spēcīgām lietusgāzēm un virpuļviesuļa iespējamību Austrumeiropā; zināma arī situācija Latvijā

Ceturtdien un piektdien daudzviet gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, bet vietām, īpaši Kurzemē, iespējamas pērkona lietusgāzes. Vējš pūtīs no dienvidu puses un dažbrīd var kļūt brāzmains.

Gaisa temperatūra naktīs nesamazināsies zem +9 līdz +16 grādiem, ceturtdien sasniegs +17 līdz +22 grādus, savukārt piektdien būs mazliet vēsāks.

Nedēļas nogalē daudzviet turpināsies lietus, un mērens dienvidrietumu vējš pāries rietumu vējā. Svētdien, kad Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss no Eiropas ziemeļrietumiem, gaisa temperatūra nepārsniegs +12 līdz +15 grādus, bet naktī uz pirmdienu vietām tā var noslīdēt nedaudz zem nulles.

Tiek prognozēts, ka arī nākamnedēļ vietām līs, taču sniegs pagaidām nav paredzēts. Dažās dienās gaisa temperatūra var pakāpties nedaudz virs +15 grādiem.

Lai arī atsevišķās novērojumu stacijās, galvenokārt Vidzemē, meteoroloģiskais rudens sākās 19. septembrī, valstī kopumā tā iestāšanās gaidāma 28. septembrī, kas ir apmēram mēnesi vēlāk nekā ierasts.

Meteoroloģiskais rudens sākas, kad piecas dienas pēc kārtas vidējā gaisa temperatūra nepārsniedz +15 grādus, un tā sākums tiek noteikts ar pirmo no šīm dienām.

Lasi vēl: Tas notiek tikai reizi 100 gados: visu zodiaka zīmju dzīvē notiks vērienīgas pārmaiņas sākot no oktobra

Septembra beigās varētu kļūt vēsāks, kad dienas laikā temperatūra nepārsniegs +15 līdz +18 grādus, un dažviet iespējamas nakts salnas un nelieli nokrišņi.

Līdzīgi laikapstākļi gaidāmi arī oktobra pirmajā pusē līdz Vecajam Miķelim (12. oktobris). Oktobra otrajā pusē varētu parādīties pirmie sniega graudi un sniegpārslas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment