Ja jums patīk pikants ēdiens un meklējat kaut ko neparastu, ko pievienot savai ēdienkartei, izmēģiniet šos pikantos krabju salātus ar pupiņām un tomātiem.
Šajā ēdienā apvienots krabju nūjiņu maigums, bagātīgā pupiņu garša, ķiploku un čili pikantums un tomātu sulīgums. Ideāls variants garšas eksperimentu cienītājiem, kas iepriecinās arī tuviniekus un viesus.
Sastāvdaļas
Pupiņas vārītas vai konservētas – 500 g
Krabju nūjiņas – 250 g
Tomāti – 300 g
Ķiploki – 2-3 daiviņas
Pētersīļi – 3-4 zariņi
Čili pipari pēc garšas
Skābais krējums vai majonēze
Sāls un pipari pēc garšas
Salātu pagatavošana
Ja izmantojat konservētas pupiņas, noteciniet un noskalojiet zem tekoša ūdens. Ja pupiņas ir vārītas, pārliecinieties, ka tās ir mīkstas un labi atdzesētas.
Krabju nūjas sagriež mazos kubiņos vai strēmelītēs. Tomātus sagrieziet vidējos gabalos, lai tie nezaudētu sulīgumu.
Nomizo un sasmalcina ķiplokus vai izspiež caur ķiploku spiedi. Ja jums garšo pikanti ēdieni, sagrieziet čili piparus mazos gabaliņos.
Sajauc visas sastāvdaļas dziļā bļodā. Lai iegūtu garšu, pievienojiet smalki sagrieztus pētersīļus. Sajauciet salātu ar skābo krējumu vai majonēzi, atkarībā no jūsu garšas vēlmēm. Vieglākai versijai var pievienot grieķu jogurtu bez piedevām.
Nogaršojiet un pēc vajadzības pievienojiet sāli un melnos piparus pēc garšas. Tad vēlreiz visu kārtīgi samaisa.
Pirms pasniegšanas varat ļaut salātiem nostāvēties ledusskapī 10-15 minūtes, lai visas garšas labāk apvienotos. Un noteikti pasniedzot varat dekorēt ar svaigiem zaļumiem, lai salātiem piešķirtu patīkamu svaiguma sajūtu.
Salātu recepti var pielāgot savām vēlmēm un sastāvdaļas pamainīt. Piemēram, tomātus var aizstāt arī ar svaigiem gurķiem. Bet, lai iegūtu vēl sātīgāku garšu, var pievienot aptuveni 150 gramus rīvēta siera.