ASV profesore ieteica tējai pievienot sāli: tas izraisīja diplomātisku skandālu

Jauns amerikāņu pētījums, kurā apgalvots, ka ideālai garšai tējai jāpievieno šķipsniņa sāls, ir izraisījis asu negatīvu reakciju no diplomātiskajām institūcijām, jo īpaši no ASV vēstniecības Lielbritānijā.

Kā vēsta “Sky News”, Pensilvānijas Bruna Mora koledžas ķīmijas profesore Mišela Frankla ierosināja, ka ideālam tējas aromātam tasītei jāpievieno šķipsniņa sāls un izspiests citrons.

Viņas citos padomos teikts, ka gan pašai tasītei, gan pienam jābūt uzsildītiem un ka piens jāpievieno tikai pēc tam, kad tēja ir ielieta tasīte. Profesore Frankla arī teica, ka vislabāk ir izmantot beramo tēju, bet, ja izmantojat maisiņus, izvēlieties lielākus, lai tēja varētu vairāk “kustēties” ūdenī.

Tikmēr ASV vēstniecība Lielbritānijā ārkārtīgi negatīvi reaģēja uz ideju par sāls pievienošanu, savā ierakstā vietnē X norādot, ka “šāds apkaunojošs ierosinājums apdraud mūsu īpašo attiecību pamatus”.

Lasi vēl: Sadalītas ķiploka daiviņas nesabojājas mēnešiem ilgi, ja tās uzglabājat šādā veidā. Nedzirdēts triks

“Tēja ir draudzības eliksīrs, svēta saikne, kas vieno mūsu tautas. Tāpēc mēs vēlamies apliecināt labajiem Lielbritānijas iedzīvotājiem, ka neiedomājamā ideja pievienot sāli Lielbritānijas nacionālajam dzērienam nav oficiāla Savienoto Valstu politika. Un tā nekad tāda nebūs,” teikts paziņojumā.

Kā šis gadījums atrisinājās, lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment