ASV sniegs jaunu 275 miljonus dolāru lielu militārās palīdzības paketi Ukrainai

Baltais nams piektdien paziņoja par jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai. Šī pakete nodrošinās Ukrainai 275 miljonus dolāru, lai palīdzētu tai cīnīties pret Krievijas bezpilota lidaparātiem un stiprināt pretgaisa aizsardzību.

 

Nacionālās drošības padomes pārstāvis Džons Kērbijs paziņojis, ka ASV drīzumā nodrošinās Ukrainai jaunus resursus, lai palīdzētu tai uzlabot pretgaisa aizsardzību un cīnīties pret bezpilota lidaparātu draudiem, ar kuriem tā saskaras.

 

Pentagons paziņojis par jaunu palīdzības paketi Ukrainai, kas dos tai jaunas spējas uzlabot pretgaisa aizsardzību, kā arī nodrošinās ar svarīgu aprīkojumu, ko viņi varēs efektīvi izmantot, lai aizstāvētos kaujas laukā.

 

Jaunajā komplektā ietilpst vairāk munīcijas HIMARS, 80 000 patronu 155 milimetru haubicēm, pretdronu aprīkojums, pretgaisa aizsardzība, Humvee apvidus transportlīdzekļi, medicīnas aprīkojums, 150 strāvas ģeneratori un lauka aprīkojums.

Kopš februārī, kad Krievija sāka atkārtotu iebrukumu Ukrainā, ASV jau ir sniegušas Kijevai militāro palīdzību 19,1 miljarda dolāru apmērā.

 

ASV Pārstāvju palāta apstiprinājusi militāro budžetu, kas ietver vismaz 800 miljonus dolāru militārai palīdzībai Ukrainai.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment