Atbrīvojos no stiepļu tārpiem reizi par visām reizēm: rudenī vienkārši apsmidzina zemes gabalu ar šo produktu

 

Visefektīvākais līdzeklis pret stiepļu tārpiem

Es visu izmēģināju, arī mani draugi, kā arī citi dārznieki forumos. Augsnes izrakšanai ir ietekme, bet stiepļu tārps pilnībā neizzūd. Izmēģinājām zaļmēslojumu: sinepes, rudzus… Bet stiepļu tārps bija turpat. Viņi pat izmēģināja ārstēšanu ar īpašiem līdzekļiem, it kā pret stiepļu tārpiem

Kopumā vairāku gadu laikā es izgāju cauri daudziem  produktiem, līdz saskaros ar šo mēslojumu. Vispār jau sen redzēju, bet neuzdrošinājos uzreiz ķerties pie tā. Nu velti.

Līdzeklis ir kālija hlorīds. To pārdod pulvera veidā. Visefektīvāk to izkaisīt pa izraktu augsni rudenī. Tādā veidā zāles ātrāk iekļūs augsnē un ātrāk no tās izskalosies, turklāt rakšana palīdzēs arī ar citām problēmām.

Stiepļu tārps vienkārši ienīst hloru! Ja jūs apkaisāt zāles kūniņam, tas burtiski sāk čīkstēt! Viņi nepārdzīvos tikšanos ar hloru un olu dēšanu.

Tieši hlora dēļ es agrāk neuzdrošinājos ķerties pie kālija hlorīda. Viela ir kaitīga, turklāt daudziem augiem tā nepatīk. Bet neuztraucieties. Līdz pavasarim hlors tiks pilnībā izskalots no augsnes bez pēdām, tāpēc tam nebūs laika sabojāt augsni vai absorbēt augu saknes. Tos iekodīs tikai stiepļu tārpiem.

Lasi vēl: Miltus iepriekš izkaisa uz ziemas ķiploku dobēm. Galviņas izaug lielas un bez kaitēm

Izmēģiniet arī kālija hlorīdu! Tas man ļoti palīdzēja, pēc desmitiem neveiksmīgiem mēģinājumiem. Tas noteikti palīdzēs arī jums!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment